Domov / Lokalno / Zavetnika gasilev počastili tudi v Grosuplju

Zavetnika gasilev počastili tudi v Grosuplju

Sv. Florjan, zavetnik gasilcev in priprošnjik za pomoč pri požarih, goduje 4. maja, minulo nedeljo so se ga spomnili tudi  v farni cerkvi v Šmarju – Sapu.Florjanove maše so se udeležili gasilke in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Šmarje – Sap, tamkajšnji farani, tudi župan dr. Peter Verlič, direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar in predsednik Krajevne skupnosti Šmarje – Sap Janez Pintar.

Zbrane gasilke in gasilce, tamkajšnje farane, je nagovoril tudi župan dr. Peter Verlič. »Dobro, da imamo prijatelje gasilce, je včeraj po televiziji rekel eden izmed prizadetih občanov na Ptuju, ko jim je v petek v neurju precej poškodovalo premoženje in hiše. In res je, dobro da vas imamo, dragi prijatelji gasilke in gasilci. In hvaležni smo vam za to,« je dejal. Hvaležni smo jim, ko pridejo reševati hiše, ko poplavi, ko veter odkrije strehe, ko zagori. Hvaležni smo jim, ko nas rešujejo na avtocesti, ukleščene v svojih vozilih. Občina Grosuplje bo še naprej zagotavljala potrebna sredstva za delovanje gasilcev.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.