Domov / Lokalno / Letošnji občinski nagrajenci v Ivančni Gorici
Foto:Gašper Stopar, občina Ivančna Gorica

Letošnji občinski nagrajenci v Ivančni Gorici

Na petkovi slovesnosti ob prazniku občine Ivančna Gorica je župan Dušan Strnad plaketo Mihe Kastelica izročil Jasličarski skupini župnije Stična. Plaketo Antona Tomšiča je prejel ANTON KRALJ, za dolgoletno uspešno delo pri razvoju gospodarstva in družbenih dejavnosti v občini Ivančna Gorica.Nagrado Josipa Jurčiča je prejel ROBERT KOHEK, za izjemno delo na področju kulturnega udejstvovanja na področju glasbe in ohranjanja kulturne dediščine v občini Ivančna Gorica. Nagrado Josipa Jurčiča je prejel tudi LOVRENC MARKOVIČ, za dolgoletno in požrtvovalno delo na področju gasilstva ter zaščite in reševanja v občini Ivančna Gorica. Letošnje najvišje podeljeno priznanje Zlati grb Občine Ivančna Gorica je prejela ANA PETRIČ, za izjemno požrtvovalno in dolgoletno delo ter pomemben prispevek pri razvoju družbenega življenja v občini Ivančna Gorica.

Foto: Gašper Stopar, občina Ivančna Gorica

Na slovesnosti so se spomnili tudi slovesnega odkritja obeležja Kranjski sivki. Avtor obeležja in priznani oblikovalec in domačin Robert  Kuhar se je županu Dušanu Strnadu, Janezu Janši in predsedniku Čebelarske zveze Slovenije Boštjanu Noču zahvalil za njihov doprinos k ustvarjanju čebelarske zgodbe v Višnji Gori, ki postaja domovina Kranjske čebele in jim ob tej priložnosti izročil spominsko kopijo skulpture Kranjske čebele.

Foto: Gašper Stopar, občina Ivančna Gorica

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.