Domov / Lokalno / V Višnji Gori počastili praznik občine Ivančna Gorica
Foto: Gašper Stopar, občina Ivančna Gorica

V Višnji Gori počastili praznik občine Ivančna Gorica

Občina Ivančna Gorica svoj praznik obeležuje 29. maja, ko se Jurčičevi rojaki spominjajo nastopa pisatelja Josipa Jurčiča za urednika časnika Slovenski narod. Letošnja osrednja svečanost ob prazniku Občine Ivančna Gorica s podelitvijo priznanj in nagrad za letošnje leto je bila v petek v Višnji Gori. Slovesnost je bila posvečena praznovanju 540-letnice mesta Višnja Gora. Ob jubileju so Višnjani izdali že četrti jubilejni zbornik, ki opisuje številne zgodovinske dogodke ter življenje in delo v krajevni skupnosti Višnja Gora v zadnjih desetih letih.

Foto: Gašper Stopar, občina Ivančna Gorica

Župan Dušan Strm nad je v svojem nagovoru predstavil razvojno vizijo občine, ki se glasi »S podjetnostjo, znanjem in tradicijo do skupne blaginje«. Zgradili so številne kilometre vodovodov, cest, kanalizacije, javne razsvetljave in druge komunalne infrastrukture, zgradili oziroma prenovili veliko vrtcev in osnovnih šol, kulturnih dvoran, poslovilnih objektov, javnih otroških igrišč in drugih objektov za šport in rekreacijo. Pravočasno so sprejeli občinski prostorski načrt in tudi z drugimi ukrepi skušali neprestano pomagati, da bi gospodarstvo, kmetijstvo in turizem imeli čim boljše pogoje za delo in razvoj. Ivančna Gorica bo z obvoznico, ki se že gradi in novim kulturno-upravnim centrom s sodobno kulturno dvorano ter knjižnico, za katerega trenutno poteka javni natečaj, novo tržnico in industrijsko cono v neposredni bližini, postala sodobno vendar še vedno pristno podeželsko občinsko središče.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.