Domov / Lokalno / 42.spust s kajaki in kanuji po Krki

42.spust s kajaki in kanuji po Krki

247 rekreativcev se je v nedeljo udeležilo42. spusta s kajaki in kanuji po reki Krki, ki že nekaj let poteka v sklopu projekta Kajakaške zveze Slovenije »Voda za vedno«. Start je bil že tradicionalno pri mostu na Krki, kjer sta udeležence pozdravila predsednik Kajak kanu kluba Krka Janez Piškur in podžupan Občine Ivančna Gorica Tomaž Smole.

 

Foto: Gašper stopar, občina Ivančna Gorica

Kot je povedal ivanški podžupan je dolenjska krasotica reka Krka v zadnjem času še posebej turistično obiskana destinacija zaradi snemanja slovenske TV serije Reka ljubezni. Po skupinskem fotografiranju so se ljubitelji rečnih brzic podali na 12 – kilometrsko traso proti Zagradcu, kjer jih je čakalo okrepčilo in nadaljevali spust do cilja. Zadnja leta so cilj podaljšan do konca vasi Poljane, ki sicer že v sosednji občini Žužemberk. Po končanem spustu so se vrnili na Krko, kjer je bil pri društvenem toplarju na Čukovini kajakaški piknik s podelitvijo priznanj.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.