Domov / Lokalno / Nadzor nad ekološkimi otoki v občini Dobrepolje
Foto: občina Dobrepolje

Nadzor nad ekološkimi otoki v občini Dobrepolje

Medobčinski inšpektorat in redarstvo občin Dobrepolje, Loški Potok, Ribnica, Sodražica in Velike Lašče (v nadaljevanju MIR) je dne 22.05.2018 skladno z letnim programom dela organa izvedel poostren nadzor nad nezakonitim odlaganjem odpadkov na ekoloških otokih v Občini Dobrepolje. Ekološki otok je namreč urejena površina za prepuščanje ločeno razvrščenih koristnih odpadkov (papir in karton ter papirna in kartonska embalaža, steklena embalaža, mešana embalaža). Zato je na ekološkem otoku dovoljeno odlagati v posodo za odpadke le tiste frakcije ločenih koristnih odpadkov, ki jim je posoda namenjena.

Foto: občina Dobrepolje

Na območju občine Dobrepolje je bilo pregledanih 9 različnih lokacij ekoloških otokov in sicer: v naselju Videm, na avtobusni postaji in pri Osnovni šoli, na koncu naselja Kompolje v smeri proti Četežu, v naselju Zagorica, v naselju Zdenska vas, v naselju Cesta, v naselju Predstruge pri kamnolomu in pri podjetju Kovinousluga d.o.o. in v naselju Ponikve. Splošne ugotovitve opravljenega nadzora so:
V večini pregledanih posod za prepuščanje ločeno razvrščenih koristnih odpadkov, ki so se nahajali na ekoloških otokih, so bile v posodah prepuščene ločene frakcije tiste vrste, kateri je posoda namenjena. Nepravilnosti sta bili ugotovljeni le v dveh primerih in sicer so bili v prvem primeru v posodi za stekleno embalažo prepuščeni polni kozarci (mast z ocvirki, kumarice in sadna kaša), v drugem pa je bil v posodo za papir in karton prepuščen stiropor za izolacijo. Podrobnosti o nadzoru so objavljene na spletni strani občine Dobrepolje.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.