Domov / Lokalno / Prenovljena Kmetijska zadruga Stična v Fužinah pri Zagradcu
Foto: Gašper Stopar občina Ivančna Gorica

Prenovljena Kmetijska zadruga Stična v Fužinah pri Zagradcu

V Fužinah pri Zagradcu so slovesno odprli prenovljeni prodajni center Kmetijske zadruge Stična. Otvoritev je sovpadala tudi z zadružnim dnem, ki so ga tokrat združili z odprtjem prenovljene zadruge. Finančni vložek v prenovo je stal pol milijona evrov. Številne zbrane krajane in povabljene goste sta uvodoma pozdravila predsednik KZ Stična Jože Golf in direktorica Milena Vrhovec. Ponudbo v prehrambeni trgovini so razširili s toploteko, slaščicami, vinotočem in izdelki ter pridelki z domačih kmetij.

Foto: Gašper Stopar občina Ivančna Gorica

V objektu je skupaj 530 m2 prodajnih površin, od tega je 330 m2 v prehrambenem delu. Imajo tudi dve najemnici, poleg že delujočega frizerskega salona bo kmalu zaživel še kozmetični. Po besedah župana Dušana Strnada je Zagradec eden izmed dvanajstih biserov občine Ivančna Gorica, na katerega je izjemno ponosen in ima lepo prihodnost. »Prenovljen objekt kmetijske zadruge in pred leti zgrajena sodobna šola, vrtec in športna dvorana v Zagradcu pomembno vplivata na razvoj suhokranjskega dela občine«, je dejal župan Dušan Strnad. Dogodek so popestrili člani mešanega pevskega zbora Zagradec in tamkajšnja tamburaška skupina. Za pogostitev so poskrbele članice Aktiva podeželskih žena Lisičke.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.