Domov / Lokalno / Občinski svet na Igu tudi o zadolževanju občine

Občinski svet na Igu tudi o zadolževanju občine

Svetnice in svetniki občine Ig se bodo danes popoldne zbrali na 28.redni  seji. Med drugim bodo obravnavali rebalans letošnjega proračuna.
Načrtovani prihodki so v primerjavi z letom 2017 nižji za 3,40 % in  znašajo dobrih 6 milijonov 400 tisoč evrov. Z rebalansom občinska  uprava usklajuje z načrtom tudi prihodke in odhodke, ki se nanašajo na  izvajanje gospodarske javne službe oskrbe z vodo in odvajanjem le te. Namenska sredstva, ki so ostala neporabljena na dan 31.12.2017, so v  letošnjem in rebalansu v celoti porabili za izvedbo investicij na področju  vodo oskrbe na Kalinovi ulici na Igu, v Iški vasi, Tomišlju in na  Barjanski cesti. Občina Ig za uravnoteženje proračuna predvideva dolgoročno zadolžitev v državnem proračunu v višini nekaj manj kot 98 tisoč evrov za rekonstrukcijo in gradnjo občinskih cest, 800.000 evrov kredita z odplačilno dobo 10 ali 15 let, pa nameravajo najeti za financiranje rekonstrukcije in gradnje prizidka k Osnovni šoli Ig v letošnjem letu.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.