Domov / Kultura / Velik uspeh otroške folklorne skupine Vidovo
Foto: občina Ivančna Gorica

Velik uspeh otroške folklorne skupine Vidovo

V soboto, 2. junija  so se člani Otroške folklorne skupine Vidovo iz Šentvida pri Stični udeležili državnega srečanja otroških folklornih skupin Ringaraja 2018, ki je potekalo v kulturno poslovnem centru v Majšperku. Na tem srečanju je nastopilo deset skupin, ki so se v tristopenjskem sistemu selekcije dokazale z zanimivimi in kakovostnimi odrskimi postavitvami. Prireditev je potekala pod okriljem Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. Izbor za državno srečanje sta pripravili selektorici regijskih srečanj otroških folklornih skupin, dr. Metka Knific Zaletelj in Maja Miklavž Sintič. Šentviški mladi folkloristi so z odrsko postavitvijo »RIB`NČAN IN KOBILJE JAJCE« prepričali selektorici in dobili priložnost nastopanja na državnem srečanju, kar pomeni, da spadajo med deset najboljših otroških folklornih skupin v Sloveniji, za kar so prejeli najvišje zlato priznanje.

Foto: občina Ivančna Gorica

Otroško folklorno skupino Vidovo vodita Anita Kotar in Katarina Kotar. Vodji skupine s svojim pozitivnim in navdušujočim pristopom v naših otrocih vzbujata čut in veselje za ohranjanje slovenske kulturne dediščine. Tu velja še omeniti, da ima Otroške folklorne skupina Vidovo tudi podmladek (5-8 let), ki so tudi zelo uspešni, saj so v letošnji sezoni dosegli regijsko raven in srebrno priznanje.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.