Domov / Lokalno / Zanimive ideje kiparjev z motorno žago na Gradišču
Foto: Gašper Stopar, občina Ivančna Gorica

Zanimive ideje kiparjev z motorno žago na Gradišču

Društvo kiparjev z motorno žago je od petka do nedelje na izletniški točki na Gradišču nad Šentvidom in Stično organiziralo že 6. festival kiparjev z motorno žago. Obiskovalci so si lahko ogledali bogato razstavo lesenih skulptur in motornih žag zbiralca Jožeta Skoka ter bili priča šestem državnemu prvenstvu v hitrostnem kiparjenju z motorno žago in letošnji novosti tekmovanju v metu »motorke«. Vrhunec tridnevnega dogajanja je bilo vsekakor sobotno državno prvenstvo v hitrostnem tekmovanju, ki ga je odprl župan Dušan Strnad. Župan je navdušen, da se je prav na tej priljubljeni turistični točki v občini Ivančna Gorica začelo to edinstveno tekmovanje v Sloveniji. Na hitrostnem kiparjenju z motorno žago, kjer kipar v eni uri iz hloda lesa izdela pravo mojstrovino, je letos tekmovalo 12 tekmovalcev.

Foto: Gašper Stopar, občina Ivančna Gorica

Njihovo delo je spremljala tričlanska komisija, v sestavi Bojana Štineta, Ljubomirja Zidarja in Slavka Pajntarja, ki je na koncu izbrala zmagovalca. Letošnji državni prvak je postal Tadej Brgles iz Ljubnega ob Savinji, ki je ustvaril kip zlate ribice. Drugo mesto je s kipom štorklje s »culo« zasedel Jernej Verbuč iz Šmihela nad Mozirjem, tretje pa lanskoletni prvak Gregor Tršar iz Logatca s kipom morskega psa in človeške roke.  Tudi letos sta tekmovala dva »Šentvidčana« in sicer Dejan Kastelic, ki je hlod lesa spremenil v diatonično harmoniko ter predsednik društva kiparjev Vlado Cencel, ki je izdelal kip Ivana Cankarja. Po uspešno zaključenem 6. festivalu kiparjev z motorno žago je povedal:, da se je letos od 14ih na hitrostno kiparjenje prijavilo 12 sodelujočih, ki so tudi letos prinesli s seboj zanimive ideje. Od vsega začetka to tekmovanje podpira občine Ivančna Gorica.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.