Domov / Lokalno / 70 let PGD Vrh pri Višnji Gori

70 let PGD Vrh pri Višnji Gori

V soboto, 9. junij, so gasilci in gasilke Prostovoljnega gasilskega društva Vrh pri Višnji Gori s svečano parado, slovesnostjo ter gasilsko veselico obeležili  70. obletnico obstoja in delovanja  gasilskega društva. Na predvečer praznovanja  so na slavnostni seji podelili  jubilejna društvena priznanja.

Na slovesnosti so čestitke društvu ob jubileju izrekli gostje: predstavnik Gasilske zveze Slovenije Slavko Jalovec, častni predsednik Gasilske zveze Ivančna Gorica Lojze Ljubič in župan občine  Ivančna Gorica župan Dušan Strnad. Po županovih besedah  je gasilstvo v občini globoko zasidrano, saj je kar 20 odstotkov občanov vključenih v članstvo 17 gasilskih društev. Omenil je tudi trenutno izgradnjo vodovoda na Leskovški planoti. Gre za 15 kilometrov dolgo traso in 2,5 milijona evrov vreden projekt, ki bo vsekakor bistveno prispeval k boljši požarni varnosti tega dela ivanške občine.

Foto: Gašper Stopar, občina Ivančna Gorica

V zahvalo za opravljeno delo in priporočilo za vnaprej je župan Dušan Strnad PGD Vrh pri Višnji Gori  podelil spominski kovanec Prijetno domače, ki ga podeljuje ob jubilejih in posebnih dosežkih posameznikom in organizacijam, ki pripomorejo k prepoznavnosti in razvoju občine Ivančna Gorica.
Na proslavi so podelili tudi jubilejna priznanja, gostom in drugim posameznikom, gasilskim društvom in raznim organizacijam. Predstavnik Gasilske zveze Slovenije pa je društvu podelil priznanje zveze – plamenica II. stopnje. Posebno priznanje ob 70-letnici pa je Gasilska zveza Ivančna Gorica podelila Marjanu Grosu, Marku Jevnikarju in Jožetu Erjavcu, ki so še posebej zaslužni za gasilstvo na Vrhu.

Foto: Gašper Stopar, občina Ivančna Gorica

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

SAŠA LENDERO in DOMEN KUMER sta za 100 %

na radijske postaje je prišla nova poletna potencialna uspešnica iz strani Saše Lendero in Domna …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.