Domov / Lokalno / Domen Jeraj zmagal na Pumpaj Slovenija v Ivančni Gorici
Foto: občina Ivančna Gorica

Domen Jeraj zmagal na Pumpaj Slovenija v Ivančni Gorici

V sredo, 13. junija  je bila  na Pumptrack poligonu za kolesarje v Ivančni Gorici  šesta kvalifikacijska tekma za serijo Pumpaj Slovenija. Tokratni »kralj pumptracka« je postal Domen Jeraj iz Ivančne Gorice, ki je zmagal v svoji starostni kategoriji in nato še na skiroju v odprtem razredu. Tekmovalce in obiskovalce sta pred začetkom pozdravila tudi župan Dušan Strnad ter ambasador občine in ročni kolesar Primož Jeralič.

Foto: občina Ivančna Gorica

Več kot trideset prijavljenih tekmovalcev iz vseh koncev Slovenije, kot tudi iz domače ivanške občine, so po uvodnem ogrevanju, s kolesi in skiroji nastopili posamično ter odpeljali vsak po dva kroga. Prvi krog je bil namenjen pridobivanju čim večje hitrosti, drugi pa je bil upoštevan kot izmerjen čas. Po besedah organizatorjev je bil ivanški kolopark trenutno najmanjši doslej, a zato nič manj zabaven. Dirke v posamičnih kategorijah so se odločale v stotinkah in desetinkah in ne v sekundah. In ravno to je tisto kar daje poseben čar tekmovanjem na tlačilnih poligonih.

Zmagovalci v Ivančni Gorici so:

Kategorija do 5 let

Tija Frank si je prislužila zmago s časom 8 sekund in 46 stotink. Drugo mesto je osvojil Nejc Sever, tretje pa Tit Pokleka.

Kategorija od  do 9 let
Najhitrejši čas je postavil Jošt Ložar. Ure so mu namerile 5 sekund in 75 stotink, le 9 stotink počasnejši je bil Lenart Sever, na tretje mesto se je s časom 6 sekund 44 stotink uvrstila Mila Lampič.
Kategorija 10 do 13 let
V najmočnejši in najštevilčnejši kategoriji, je šla zmaga v Ivančno Gorico. Prvo mesto je osvojil domačin Domen Jeraj, ki je postavil čas 5 sekund in 41 desetink. Drugo mesto je osvojil Val Trinle Lampič, ki je za Domnom zaostal za stotinko manj kot tri desetinke. Tretje mesto je s časom 5 sekund in 81 stotink osvojil prav tako domačin Aleksa Šarac.

Foto: občina Ivančna Gorica

Kategorija 14+
Prvo mesto Jan Porič. Njegov čas 5 sekund in 34 stotink, ki je Jana Modrijana na drugem mestu prehitel za 16 stotink sekunde. Tretje mesto je s časom 5 sekund 76 stotink osvojil Igor Sever.
Kategorija open – s skirojem najbolje pumpali Ivančni
Domnu Jeraju je uspelo zmagati tudi v tej kategoriji. S skirojem je postavil čas 6 sekund in 46 stotink. Na drugem mestu se je znašel prav tako Taj Jurejevčič. Zaostal je 29 stotink. Tretji je bil s še 21 stotinkami višjim zaostankom Žiga Grebenc.

Foto: občina Ivančna Gorica

 

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Župan občine Ig na obisku v Avstriji

Na povabilo župana avstrijske občine Hodiše ob jezeru, Karla Dovjaka se je župan Občine Ig …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.