Domov / Lokalno / Državni svet jutri v Grosupljem, predsednik Alojz Kovšca gost na Radiu Zeleni val

Državni svet jutri v Grosupljem, predsednik Alojz Kovšca gost na Radiu Zeleni val

9.seja Državnega sveta Republike Slovenije bo v sredo, 4. julija 2018, ob 12. uri, v dvorani Družbenega doma Grosuplje. Ob 17ih se bo predsednik Državnega sveta  Alojz Kovšca vpisal v Spominsko knjigo Občine Grosuplje v Mestni knjižnici Grosuplje in si ogledal knjižnico. Predsednik DS Alojz Kovšca bo ob 11ih gost na Radiu Zeleni val.

Po osnutku koalicijske pogodbe, o katerem se pogaja šest strank pod vodstvom predsednika LMŠ Marjana Šarca, bi DS z zdajšnjimi pristojnostmi ukinili. Predsednik Ddržavnega sveta  Alojz Kovšca se je včeraj odzval na to in povedal, da te zamisli za ukinitev ne podpira in opozarja, da je Državni svet  v preteklosti pomembno vplival na kakovost posameznih zakonov. Če se bodo koalicijske partnerice odločile za ukinitev, DS temu sicer ne more nasprotovati, vendar  bodo v tem primeru zagotovo vprašali za mnenje tudi okolje, iz katerega prihajajo državni svetniki, je napovedal Kovšca. Člane DS kot zastopstva nosilcev socialnih, gospodarskih, poklicnih in lokalnih interesov volijo interesne organizacije oziroma lokalne skupnosti po volilnih telesih.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.