Domov / Lokalno / Podjetništvo v občini Ivančna Gorica na visoki ravni

Podjetništvo v občini Ivančna Gorica na visoki ravni

Župan občine Dušan Strnad je pred dopustom pripravil podjetniški kolegij, na katerem je  predstavil projekte, ki se uresničujejo oziroma so že zaključeni, ter tudi nekaj izhodišč za bližnjo prihodnost. Podjetniki so z zanimanjem prisluhnili informacijam o infrastrukturnih projektih s poudarkom na obvoznici z nadvozom v Ivančni Gorici, novem kulturno upravnem centru v Ivančni Gorici, dodatni elektrifikaciji Ivančne Gorice in možnosti vzpostavitve hitrega širokopasovnega interneta.

Foto: občina Ivančna Gorica

V nadaljevanju je podžupan Tomaž Smole na kratko predstavil gospodarska gibanja od 2010 naprej in leto 2017. Poslovanje v letu 2017 je postreglo z nekaterimi presežki. Prihodki 300 največjih so se znova povečali, bližajo se 400 MIO EUR in so glede na leto 2010 skoraj za 50% višji. Poslovni izid pa se je izboljšal še bistveno bolj, presegel 40 MIO EUR in presegel 10% prihodkov. Glede na leto 2010 pa je za skoraj 25 krat večji. Število zaposlenih je preseglo številko 3.000 in je za petino večje kot 2010. Tudi obeti vnaprej so dobri. Z odhodom TLS d.o.o., Transport Finec Borut d.o.o. in Korle d.o.o., ki uspešno nadaljujejo s poslovanjem v drugih okoljih se je malo spremenila struktura gospodarskih subjektov po standardni klasifikaciji dejavnosti. Prav tako pa se je povečal vpliv velikih podjetij na kazalce občine, saj največja tri podjetja (Akrapovič d.d., Livar d.d., in Elvez d.o.o.) ustvarijo skoraj polovico prihodkov in poslovnega izida.

Foto: občina Ivančna Gorica

 

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.