Domov / Lokalno / Župana dr.Petra Verliča obiskala stanovanjska skupnost društva Novi paradoks
Foto: občina Grosuplje

Župana dr.Petra Verliča obiskala stanovanjska skupnost društva Novi paradoks

Pred nekaj več kot letom dni sta župan dr. Peter Verlič in predsednik Krajevne skupnosti Šmarje – Sap Janez Pintar na Malem Vrhu obiskala stanovanjsko skupino društva Novi paradoks in se stanovalcem pridružila pri jutranji kavi. Župan je izvedel, da se stanovalci večkrat odpravijo na sprehod tudi do Tlak, kjer stanuje župan, ki jih je takrat povabil, da ga enkrat obiščejo. To se je zgodilo včeraj, ko jih je župan počakal pred svojo hišo. Pridružil se mu je tudi predsednik krajevne skupnosti Janez Pintar, nekoliko pozneje pa sta še županova sinova Andraž in Aljaž.
Društvo Novi paradoks je organizacija, ki deluje na področju duševnega zdravja. V okviru društva delujejo tudi stanovanjske skupine, to so manjše bivalne enote za tiste ljudi z duševno motnjo, ki potrebujejo občasno ali stalno podporo pri bivanju in organiziranju vsakdana. Ena od stanovanjskih skupin je tudi na Malem Vrhu v občini Grosuplje.

Foto: občina Grosuplje
Včerajšnji obisk poudarja tudi poseben odnos župana in občine do starejših, onemoglih, invalidov in drugih posameznikov, ki potrebujejo posebno skrb družbe. Župan dr.Peter Verlič  se je zavzel za odpravo arhitektonskih ovir, ki na pločniku skozi Šmarje – Sap otežujejo pot invalidskim in otroškim vozičkom. Gre za znižanje robnikov, za kar je dal pobudo Šmarčan Aleš Kastelic, ki je kot invalid na te ovire gotovo bolj pozoren. Peš površine v Šmarju – Sapu bodo tako še bolj prijazne tudi za sprehode mamic z vozički.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.