Domov / Lokalno / Po zasedanju Državnega sveta v Grosuplju
Foto: MIlan Skledar

Po zasedanju Državnega sveta v Grosuplju

Državni svet se je v sredo, 4. julija sestal na 9. redni seji, ki je tradicionalno pred parlamentarnimi počitnicami, potekala na terenu, tokrat v Grosuplju. Uvodoma je državne svetnice in svetnike pozdravil župan občine Grosuplje, dr. Peter Verlič in opisal razvoj in dosežke v občini, opozoril na težave, predvsem pri prometu in poudaril, da je občina uspešno pridobila evropska kehezijska sredstva, zato se občina Grosuplje ponaša z eno eno največjih in najsodobnejših čistilnih naprav, s številnimi novimi krožišči, posodobili so šole, vrtce, komunalno infrastrukturo…Zavzel se je tudi za dvig “glavarine” na 630 evrov . Po zasedanju Državnega sveta se je popoldne predsednik Alojz Kovšča vpisal v spominsko knjigo v Mestni knjižnici Grosuplje.

Foto: Milan Skledar

Na včerajšnjem delovnem zasedanju v Grosupljem je za Radio Zeleni val predsednik državnega sveta Alojz Kovšča izpostavil delo državnega svetnika, sicer župana občine Ivančna Gorica Dušana Strnada, ki se zelo dobro spozna na probleme lokalnih skupnosti. Ni samo aktiven v državnem svetu ampak tudi Skupnosti občin. Zelo dobro je ivanški župan Dušan Strnad izpostavil problem urejanja lastnine poti, ki jih morajo vzdrževati lokalne skupnosti in zemljiško knjižno niso še urejene. Predlagal je tudi zakonodajno rešitev na tem področju, a politika za to ni imela posluha.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.