Domov / Izobraževanje / Uspešni maturanti na SŠ Josipa Jurčiča Ivančna Gorica
Foto: SŠ Josipa Jurčiča Ivančna Gorica

Uspešni maturanti na SŠ Josipa Jurčiča Ivančna Gorica

Od 42 kandidatov, ki so pristopili k opravljanju mature v junijskem roku jih je bilo na Srednji šoli Josipa Jurčiča Ivančna Gorica uspešnih 41. Uspeh na splošni maturi v jesenskem roku  je na Srednji šoli Josipa Jurčiča Ivančna Gorica torej spet zelo visok 97,6 %, lani 96, 3 % (predlani 98,08 %). Izjemni uspeh na splošni maturi 2018 – maturitetno spričevalo s pohvalo (to je doseženih 30 ali več točk) sta letos dosegli 2 naši dijakinji, kar pomeni 4,8% vseh (lani 6 ali 11,11%, predlani 4 zlati). Zlati maturantki sta Anamarija Papež Tina Perko. Zlati maturantki sta prejeli tudi zlato Jurčičevo nagrado.

Foto: SŠ Josipa Jurčiča Ivančna Gorica

Poklicno maturo pa je v celoti prvič opravljalo 9 rednih dijakov. Uspešnih je bilo 8, to je 88,9 % (lani 90,9 %). Rezultat s pohvalo (22 točk) je dosegla Manca Andolšek (lani eden), ki je v 33 letu delovanja ekonomske šole v Ivančni Gorici postala 33. zlata maturantka poklicne mature. Zlata maturantka Manca je tudi prejemnica srebrne Jurčičeve nagrade.

Foto: SŠ Josipa Jurčiča Ivančna Gorica

 

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.