Domov / Lokalno / Prometna strategija občine Grosuplje

Prometna strategija občine Grosuplje

Občina Grosuplje je pristopila k izdelavi Celovite prometne strategije Ljubljanske urbane regije.  Potem ko so z evropskimi sredstvi dokončali in tudi na občinskem svetu sprejeli občinsko prometno strategijo, ki je objavljena na občinski spletni strani, se izdelava strategije seli na regionalno raven, projekt pa je ravno tako financiran z evropskim denarjem. Pomembno je, da bo ta strategija podlaga za izdelavo novega, dolgoročnega razvoja prostorskega načrta občine Grosuplje.  Za občino Grosuplje bo z vidika razvoja cestne infrastrukture pomembna zlasti umestitev južne obvoznice v prostor in njena izgradnja do leta 2030. Od ostalih ukrepov sledijo ureditev odseka državne kolesarske povezave 4P (Prijetna pot prijateljstva in povezovanja) Ljubljana – Žužemberk, ki bo po naši občini potekala od meje s Škofljico mimo Tlak in Gajnič do ceste na Hudo Polico in zavila proti šmarskemu pokopališču ter dalje potekala ob južnem gozdnem robu Šmarja mimo Sel do Sončnih dvorov in od tam dalje preko središča Grosupljega mimo Mlačevega vse do Luč, kjer bo zapustila grosupeljsko občino in jo nadaljevala naprej po dolini Krke do Žužemberka. V strategiji bodo zajete tudi vse kolesarske povezave za dnevno kolesarjenje od središča Grosupljega proti zalednim naseljem, enako tudi vsi pločniki ob regionalnih in ostalih lokalnih cestah, ki vodijo iz središča Grosupljega.  Železniška povezava Ljubljana–Grosuplje bo postala dvotirna in elektrificirana, na občini Grosuplje bodo vztrajali  na razširitvi avtoceste Ljubljana–Grosuplje v šestpasovnico.
Na področju javnega potniškega prometa bodo v strategiji predlagali, da se vse linije, tudi šolske preoblikujejo v javne linije, s privlačnimi voznimi redi in povečano dostopnostjo do postajališč.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.