Domov / Lokalno / Novo krožišče v Ivančni Gorici že dobiva svojo podobo
Foto: občina Ivančna Gorica

Novo krožišče v Ivančni Gorici že dobiva svojo podobo

Občina Ivančna Gorica aktivno nadaljuje dela težko pričakovane izgradnje krožišča na zahodni obvoznici v Ivančni Gorici. Gre za gradnjo trenutno največjega sodobnega in enega izmed najpomembnejših infrastrukturnih projektov zadnjih let v občini. Dela sta si ogledala tudi župan Dušan Strnad in podžupan Tomaž Smole.

Foto: občina Ivančna Gorica

Občani in uporabniki ceste med Malim Hudem in Ivančno Gorico so lahko v zadnjih mesecih, ko je izvajalec del začel s polaganjem robnih elementov, že videli prve obrise končnega stanja krožišča. V teh dneh se je začelo asfaltiranje, ki naj bi bilo končano do konca meseca. Potem bodo na vrsti še zaključna dela, od vertikalne in horizontalne signalizacije, humusiranje brežin in zelenic ter razna manjša dela. v zaključni fazi so tudi dela pri nogometnem igrišču oziroma pri neposrednem uvozu na krožišče, kjer je zgrajen nov most čez stiški potok, kjer so uredili tudi protipoplavni nasip. V sklopu projekta bosta bližnji podjetji Akrapovič in Cementni izdelki Rojec, po dokončanju gradnje, pridobila nova dostopa do sedeža podjetja.

Foto: občina Ivančna Gorica

Naložbo v krožišče skupaj izvajata Občina Ivančna Gorica in Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo. Vrednost del je nekaj manj kot 1.1 milijona evrov, od tega bo občina Ivančna Gorica namenila nekaj  več kot 433 tisoč evrov. Občina sofinancira predvsem kolesarsko in sprehajalno pot, pločnike za pešce ter javno razsvetljavo.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.