Domov / Lokalno / Uspel 21.Anin sejem v Višnji Gori

Uspel 21.Anin sejem v Višnji Gori

Turistično društvo Višnja Gora je skupaj z drugimi višnjanskimi društvi v soboto in nedeljo pripravilo vrsto rokodelskih, kulturnih, zabavnih in kulinaričnih prireditev. V starem mestnem jedru Višnje Gore, kjer v sožitju bivata polž in kranjska čebela. Posebnost letošnjega sejma je bila sobotna predstavitev kitajskega prevoda Kozlovske sodbe v Višnji Gori, obiskovalci sejma so se lahko preizkusili na polžjih dirkah, otroci pa so izvedli dosojeno kazen za »grešnega kozla«.
Zgodbo Jurčičeve Kozlovske sodbe v Višnji Gori je v kitajski jezik prevedla slovensko-kitajska umetnica Huiqin Wang, ilustracije pa so delo uspešne mlade oblikovalke Lili Wang Saje.
V nedeljo je po prvi maši mestni klicar naznanil začetek Aninega sejma. Na prireditvenem prostoru so se predstavili jezdeci na konjih, vozovih s konjsko vprego in starodobna vozila. Na stojnicah so obiskovalci med drugim dobili tudi gradivo o celoviti turistični ponudbi Višnje Gore in njene okolice in se seznanili z drugimi znamenitostmi občine. Lahko so si ogledali razstavo ilustracij v Mestni hiši in cerkve svete Ane. Višnjo Goro so obiskale tudi Čotove pevke iz Društva Ravnovesje s Pijave Gorice, žužemberške pevke, člani TD Škofljica pa bodo prikazali predelavo lanu. Svoje delo so na sejmu predstavili člani Čebelarskega društva Stična. Sejem je obiskal Martin Krpan. Dogodek podpirajo Turistična zveza Slovenije, Zavod Prijetno domače in Občina Ivančna Gorica.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.