Domov / Glasba / Špadni fantje z zmagovalno skladbo Števerjana “Čeprav se razhajava”

Špadni fantje z zmagovalno skladbo Števerjana “Čeprav se razhajava”

Ansambel prihaja iz Vipavske doline. Ime ansambla izhaja iz dobro poznane primorske igre s kartami »briškola«. Ima pa beseda špadni fant na Primorskem še pomen urejenega, poštrikanega fanta. Naši začetki segajo v leto 2010, a se je začetna zasedba že kar spremenila. Vodja ansambla, kontrabasist Matej Šček, ki je tudi ustanovitelj ansambla, je še edini iz prvotne zasedbe. Naslednja pridobitev je bil njegov brat na kitari, Tomaž Šček. Sprememba je doletela tudi vodilni instrument, saj je s harmonikami k ansamblu prišel David Puc. Nedavno se je ansamblu pridružila še »špadna dama«, pevka Nina Kovšca.
Tako Nina kot David imata za seboj že kar nekaj izkušenj, saj sta bila dolgoletna člana zadnje zasedbe ansambla Gorski cvet V Števerjanu je vzdušje vedno čarobno, saj cela vas diha in živi s festivalom in NZ glasbo. Ansambli smo vedno lepo sprejeti in res vse pohvale za organizacijo in izvedbo festivala. Z malo drugačno zasedbo smo se na Števerjanskem odru predstavili že leta 2016.
Letošnji nastop pri njih je bil popolnoma prvi v novi zasedbi s pevko, zato smo uvrstitve v finale in nagrade toliko bolj veseli! Nastopili so dobri ansambli in konkurenca je bila velika. Komisiji je bil naš novi valček “Čeprav se razhajava” (R.Švab, F.Požek) zelo všeč, prednost pred drugimi pa je dodala naša vokalna izvedba. Na festival smo se zelo aktivno pripravljali, pomoč smo poiskali tudi pri izkušenejših glasbenih kolegih. Zelo veseli smo poplačanega truda in obljubljamo, da bomo pridno delali še naprej in vas s tem razveseljevali, so povedali Špadni fantje.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Župan občine Ig na obisku v Avstriji

Na povabilo župana avstrijske občine Hodiše ob jezeru, Karla Dovjaka se je župan Občine Ig …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.