Domov / Izobraževanje / Novo šolsko leto na Igu tudi v hišniškem stanovanju

Novo šolsko leto na Igu tudi v hišniškem stanovanju

Prizidek k osnovni šoli na Igu bo zgrajen šele v naslednjem šolskem letu. Zaradi prostorske stiske bodo za to šolsko leto koristili prostore starega vrtca, kjer bodo učilnice uredili v hišniškem stanovanju. Zaradi prostorske stiske so manjši razred uredili še na podstrešju šole in v delavnici hišnika, ki so ga začasno izselili in tudi v prihajajočem šolskem letu še ne bo imel službenih prostorov. Poleg sedanje šole pravzaprav gradijo še eno šolo, saj bo prizidek imel devet učilnic, pripadajoče kabinete in vse spremljajoče ostale prostore za izvedbo pouka od prvega do devetega razreda. Prostori bodo namenjeni tudi zobozdravstveni ambulanti za učence, novi bodo tehnični prostori in dvigalo. Naložba bo stala dobre tri milijone evrov, kar pa je za lokalno skupnost z vsega petimi milijoni evrov letnega proračuna velik finančni zalogaj, zaradi česar nameravajo najeti dolgoročno bančno posojilo. Zato ker gradijo nizkoenergetski objekt, pričakujejo od Eko sklada vsaj pol milijona nepovratnih finančnih sredstev. Šolska kuhinja in jedilnica znotraj obstoječe šole sta dolgo pokali po šivih, zato bodo do septembra oba prostora precej razširili. Pri tem se je izkazalo, da so toplotne cevi povsem dotrajane, treba jih je bilo zamenjati, zaradi dotrajanosti sten so morali povsem obnoviti tudi kopalnice pri športni dvorani; tako bo občina ob dodatnih 45.000 evrov. Država za šolski prizidek ne bo prispevala niti centa, ker občina Ig sodi v Osrednjeslovensko dovolj razvito regijo.
Sofinanciranje investicij občin se izvaja na podlagi razpisov in skladno z razpoložljivimi proračunskimi sredstvi resornega ministrstva, ki je zadnji razpis objavilo pred sedmi leti.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.