Domov / Izobraževanje / 239 prvošolk in prvošolcev v občini Grosuplje

239 prvošolk in prvošolcev v občini Grosuplje

Prvošolk in prvošolcev je letos v občini Grosuplje občini kar 239. V  šolah na Polici, v Št. Juriju, Šmarju – Sapu, Žalni, na Kopanju,  v Brinju in na Adamičevi v Grosupljem, so jih včeraj  pozdravile ravnateljice Natalija Kotar, Janja Zupančič in Pavlina Antolič ter njihove razredničarke. Starejši učenke in učenci so za njih pripravili lepe pesmice in jim zaigrali poučne in zanimive igrice, v šoli v Žalni pa jih je obiskal  čarodej in jih nasmejal s svojimi čarovnijami ter jih nemalokrat pustil čisto brez besed. Vsi prvošolke in prvošolci so prvi dan novega šolskega leta  prejeli tudi rumene rutice.
Kot vsako leto sta  prvošolke in prvošolce pozdravila tudi župan dr. Peter Verlič in direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar. »Danes je pred vami pomemben dan. Spoznali boste svoje sošolce, pa prijazne učiteljice, potem pa boste skupaj brali, pisali, računali, risali, pa telovadili in hodili na izlete. Boste videli, kako bo luštno,« je dejal župan.

Foto: občina Grosuplje

Pogumni prvošolke in prvošolci so županu zaupali, da se niso prav nič bali ta dan priti v šolo. Župan je staršem, vodstvu šole, vsem zaposlenim zaželel lepo, prijetno šolsko leto, prvošolkam in prvošolcem ter vsem ostalim učencem pa tudi leto polno znanja in uspehov.
V letošnjem šolskem letu bo nova šola v Žalni praznovala  10. obletnico, šola na Adamičevi cesti v Grosupljem pa že svoj 90. rojstni dan.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.