Domov / Izobraževanje / V občini Ivančna Gorica letos 192 prvošolčkov

V občini Ivančna Gorica letos 192 prvošolčkov

V občini Ivančna Gorica je prvi šolski dan prag učenosti prvič prestopilo 192 prvošolčkov. Osnovno šolo Stična bo skupaj s podružnicami Ambrus, Krka, Muljava, Stična, Višnja Gora in Zagradec, letos obiskovalo 152 prvošolčkov, v OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični pa 40 učencev ,32 na matični šoli in 8 na Podružnični šoli Temenica. Varno pot v šolo in uspešno novo šolsko leto 2018/2019 je učencem kot tudi staršem zaželel župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad, ki se je udeležil sprejemov na obeh matičnih šolah ter na Podružnični šoli Višnja Gora. Kot je župan v nagovorih dejal, se tudi sam rad spominja svojega prvega šolskega dne. Da je to poseben dan, je danes povedal tudi otrokom, ki naj ga doživijo tako, da si ga bodo zapomnili za vse življenje. Vsekakor pa še posebej danes velja, da šole brez znanja ni v življenju. Ni ga poklica, kjer ne bi rabili izobrazbe. V prihodnosti bo, sploh ta generacija, morda opravljala poklice o katerih se danes še ne ve. Zato je dobro, da smo dobro podučeni, ne samo o črkah in številkah, ampak tudi o svetu, ki nas obkroža. Ob zaključku je vsem prisotnim še dodal: »Vesel sem, da smo v občini uspeli vzpostaviti take pogoje, da lahko rečem staršem, da so otroke prepustili v varne roke, tukaj gre zahvala vodstvu šol in učiteljev ter tudi v varne in sodobne prostore. V občini Ivančna Gorica smo v zadnjih letih precej prostorov zgradili na novo, preostale pa prenovili, tako da so pogoji za pouk danes res idealni«, je še dodal Strnad.

Foto: občina Ivančna Gorica

Občina Ivančna Gorica je letos vsem prvošolčkom podarila občinsko spominsko knjigo Škrat Ivan in princesa Ivanka – začetek iskanja zakladov v deželi Prijetno domače, s strani občinskega Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu pa bo vsak prvošolec prejel še odsevno kresničko, trak in rutico. Sicer pa je bilo na vseh šolah  še posebej slovesno, saj so prvošolčkom starejši vrstniki pripravili bogat zabavni program. Zbrane učence in starše pa sta s spodbudnimi besedami nagovorila tudi ravnatelja obeh šol, šentviški Janez Peterlin in stiški Marjan Potokar. Za varnost vseh šolarjev po občini bodo tudi v prihodnjih dneh  skrbeli člani Zveze šoferjev in avtomehanikov Ivančna Gorica in policista Policijske postaje Grosuplje iz policijske pisarne Ivančna Gorica.

Foto: občina Ivančna Gorica

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.