Domov / Lokalno / Grosupeljski tek na prireditvi Grosuplje jeseni

Grosupeljski tek na prireditvi Grosuplje jeseni

3. vikend v septembru prinašafestival Grosuplje jeseni. V petek ob 19ih se boste lahko sprostili in uživali na koncertu Pihalnega orkestra Glasbene šole Grosuplje.  Predstavili se bodo na odru na Taborski cesti, v centru mesta.

Tam bo osrednje dogajanje tudi v soboto, ko se bo ob 9.30. uri, na Kolodvorski in Taborski cesti, tradicionalno razprostrla pisana paleta stojnic, na katerih se nam bodo predstavljali športna, kulturna, turistična društva in tudi grosupeljski podjetniki. Tudi letos nas čaka otroški živ žav, tokrat bo v ospredju Cirkus Kolibris. Popoldne nam bo glasbeno obarvala Manca Špik.

Študentski klub Groš bo, kot že vsa leta prej, poskrbel, da se bo odlično vdušje na odru in ob njem nadaljevalo še pozno v noč. Nastopili bodo Pulse, The Closhers, Happy Ol’ McWeasel, Lumberjack in za konec še Ice On Fire.

Zeleno, aktivno, zdravo – FIT Grosuplje pa je tisto, ki bo letošnjemu festivalu dalo nov pečat. Sobotno popoldne bo še dodatno razgibal in popestril 1. GROSUPELJSKI TEK, s startom ob 16. uri, na Kolodvorski cesti. Ta bo namenjen vsem generacijam, CICI TEK za naše najmlajše v dolžini 250 m, TEK ZA OSNOVNOŠOLCE ali tiste, ki bi se želeli le malo razgibati, v dolžini 500 m, za nekoliko zahtevnejše rekreativce ali za tiste, ki bi se želeli nekoliko bolj razgibati, pa bo organizirana GROSUPELJSKA 5-KA. Prijave bodo mogoče na dan dogodka, prijavnine ni.

V nedeljo, ob 10. uri, pa se bomo iz Loga pod vasjo Cerovo odpravili po naravoslovni učni poti PO SLEDEH VODOMCA. Krožna pot v dolžini 5,2 km nas bo vodila vse do čudovitega kraškega bisera ŽUPANOVE JAME in do enega redkih ohranjenih protiturških taborov TABORA CEROVO. Ogled bo voden. Vabljeni na nova doživetja in odkrivanja skritih poti za ohranitev narave in njenih prebivalcev.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.