Domov / Lokalno / Nadaljevanje investicij v krajevni skupnosti Žalna

Nadaljevanje investicij v krajevni skupnosti Žalna

V sredo, ko so v Žalni slovesno predali svojemu namenu prenovljeno cesto Veliko Mlačevo – Žalna, sta se župan dr. Peter Verlič in direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar  srečala s predsednico Danijelo Pirman in ostalimi člani Sveta Krajevne skupnosti Žalna. Predsednica Danijela Pirman je izpostavila pridobitev zemljišča za širitev pokopališča v Žalni, ki je v zadnji fazi in obnovo ograje na pokopališču v Veliki Loki. V nadaljevanju so govorili o tem, kaj bi bilo v posamezni vasi v krajevni skupnosti še potrebno postoriti. Župan dr. Peter Verlič je na sestanku izpostavil, da bodo  v prihodnjih proračunih še več denarja namenili za obnovo in modernizacijo cest, kar pomeni okalnega cestnega omrežja in javnih poti.

Foto:občina Grosuplje

Direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar je dodal, da je  prenovljena cesta od železniške proge do otoka za umirjanje prometa pri šoli Žalna, ki pomeni veliko pridobitev tako za krajane Žalne, kot tudi Velike in Male Loke, jasen znak, da bodo s prenovo ceste Veliko Mlačevo – Velika Loka nadaljevali. Projekt za ureditev ceste s pločnikom vse do železniške proge v Žalni je že pripravljen, v nadaljevanju pa bodo v okviru finančnih možnosti razširili tudi cesto proti Veliki Loki. Dogovorili so se še, da bo občina Grosuplje letos uredila del javne poti v Žalni  od lokalne ceste do parkirišča pri župnišču, uredilI bodo  tudi avtobusno postajališče v Žalni.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.