Domov / Lokalno / Beremo skupaj: Akcija branja po občini Ivančna Gorica

Beremo skupaj: Akcija branja po občini Ivančna Gorica

Od 8. septembra so 8.oktobra letos poteka Nacionalni mesec SKUPNEGA BRANJA. Občina Ivančna Gorica je dobila priznanje »Branju prijazna občina« in zato so še posebej z zanosom pristopili k ozaveščanju o pomenu branja. Tako po vseh šolah po občini vsaj pet minut na dan namenijo glasnemu branju. To je tistih pet minut poleg ostalih, ko se tega lotijo v povezavi z akcijo in sicer drugo, tretjo, četrto ali peto uro. V OŠ Ferda Vesela v Šentvidu pri Stični vsak teden drugače, zato da pridejo na vrsto vsi predmeti. Otroke poleg učiteljev obiskujejo ravnatelji, pomožni delavci, celo starši, denimo v Temenici so si še posebej vzeli čas in zjutraj v razredih deset minut glasno berejo otrokom.

Foto: občina Ivančna Gorica

Pomočnica ravnatelja v Šentvidu je za dobrodošlico prvošolcem brala knjigo Drevo srca. Na glas tokrat berejo tudi kuharice, hišniki in snažilke. Kuhar Andrej na OŠ Stična je  iz knjige Butalci prebral zgodbico »Županova hči vre mleko«. Odziv je neverjeten tudi pri tistih učencih, ki imajo sicer tremo. V knjižnici v Ivančni Gorici so se akciji pridružili tako, da lahko skupaj berejo Palčku Bralčku (ali pa on vam) vsak torek od 17. do 19. ure v pravljični sobici.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.