Domov / Kultura / Kozmijanovi dnevi na Krki

Kozmijanovi dnevi na Krki

Uvod v  letošnje Kozmijanove dneve Kulturno društvo Krka- sekcija Festival, pripravlja  koncert Ženske pevske skupine Katice, ki bo nocoj ob 20ih  v župnijski cerkvi sv. Kozma in Damijana na Krki. Ženska pevska skupina je del  Akademske folklorne skupine Franceta Marolta. Članice prepevajo ljudske pesmi vseh slovenskih pokrajin, najraje tiste, z obrobja slovenskega etničnega prostora, iz Rezije, Bele krajine, Istre in Prekmurja, ki so pod vplivom sosednjih kultur zelo različne. V torek pa bo ob 20ih v župnišču na Krki  predavanje in pogovorni večer z novinarko Rosvito Pesek z naslovom: Med zgodovino in domovino.

Program Kozmijanovih dnevov:

Sreda, 26. september:

– ob 19. uri: slovesna sveta maša na god farnih zavetnikov

Četrtek, 27. september:

– ob 15. uri: predavanje in delavnica : Krašenje krške cerkve, vodi dr. Sabina Šegula (krasilka vatikanske bazilike)

– ob 20. uri predavanje in pogovor z zdravnico Sanelo Banović, dr. med.: Pomen dobre komunikacije v vsakdanjem življenju, župnišče na Krki.Petek, 28. september, ob 18. uri: srečanje župnijskih otroških in mladinskih zborov občine Ivančna Gorica, župnijska cerkev na Krki

Sobota, 29. september:

– dan celodnevnega češčenje: ob 8.30 uri sveta maša in češčenje po razporedu, ob 17.uri sklep češčenja, ki ga ob somaševanju duhovnikov vodi upokojeni ljubljanski nadškof Alojz Uran. Med sklepno sveto mašo bo tudi srečanje zdravnikov in lekarnarjev, po maši pa srečanje le-teh v župnijski učilnici.

Nedelja, 30. september:

– ob 10. uri, slovesna žegnanjska sveta maša in romarski shod, somaševanje bo vodil dr. Roman Globokar, profesor na Teološki fakulteti v Ljubljani.

– ob 19.30 uri orgelski koncert, organist Gašper Banovec iz Semiča.

Program so sooblikovali  Župnija Krka, Občina Ivančna Gorica, Turistično in Kulturno društvo Krka.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.