Domov / Lokalno / Dušan Strnad napovedal ponovno kandidaturo za župana

Dušan Strnad napovedal ponovno kandidaturo za župana

Na Radiu Zeleni val smo danes gostili župana občine Ivančna Gorica Dušana Strnada, ki je spregovoril o aktualnih investicijah in projektih v občini. Javno podjetje Komunala Grosuplje s podizvajalci zaključuje gradnjo vodovoda na Leskovški planoti, izbrali so natečajno rešitev za nov kulturno upravni center Ivančna Gorica, ki bo jutri predstavljena tudi na seji občinskega sveta. Župan Dušan Stranad  bo ponovno kandidiral za župana občine Ivančna Gorica.

Aktualni župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad je v oddaji na Zelenem valu na vprašanje novinarke potrdil, da se bo potegoval za še en mandat. Tudi tokrat bo kandidat Slovenske demokratske stranke, pričakovati pa gre  tudi širšo podporo.

Glede na doseženo je bila najava kandidature pričakovana. Občina Ivančna Gorica se je v zadnjih dveh mandatih lepo razvila in postaja eno izmed regionalnih središč.  Občina je še naprej priljubljena destinacija za priseljevanje od drugod, razveseljujoče pa je tudi število rojstev. Številne investicije v šole in vrtce se bodo morale tako nadaljevati. Gospodarstvo ruši vse rekorde in industrijska cona je polna, v pripravi pa je že nova. Gradi se tudi  infrastruktura za nove izzive, ki prihajajo v prihodnosti s poudarkom na prometu in energetiki, poskrbljeno pa je tudi za osnovne potrebe prebivalcev po načelu enakomernega razvoja. Številna društva na področju športa, kulture, turizma, gasilstva dosegajo lepe rezultate in bogatijo družbeno življenje. Z dograditvijo zdravstvenega doma in novo lekarno se je izboljšalo tudi zdravstveno varstvo, z vzpostavitvijo Centra za krepitev zdravja pa bo poskrbljeno tudi za preventivo.

Dušan Strnad stavi na sodelovanje, povezovanje in vključevanje, kar se je izkazalo, kot prava pot za doseganje rezultatov v skupno dobro. Ponosen je na opravljeno delo in soglasno sprejemanje odločitev na Občinskem svetu. Kljub večini Slovenske demokratske stranke v Občinskem svetu je poskrbel za dialog z ostalimi in upošteval konstruktivne predloge vseh in tak način dela je bil dobro sprejet. Še naprej se bo zavzemal za enakomeren razvoj celotne občine, več poudarka pa bo na razvoju občinskega središča. Kulturno upravni center bo dal naselju Ivančna Gorica značaj središča in ponudil boljše pogoje za knjižnico ter razvoj kulture.

»V zadnjih letih smo naredili veliko in verjamem upravičili zaupanje volivcev. Pred nami so novi izzivi in lahko dosežemo še več. Dosedanji rezultati in podpora, ki sem jo deležen me opogumljata, da izzive sprejmem in prepričan sem, da vsi skupaj lahko dosežemo še več. Zato bom na prihajajočih lokalnih volitvah vnovič kandidiral za župana Občine Ivančna Gorica«, je svoje videnje podal Dušan Strnad.

 

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.