Domov / Glasba / NAJLEPŠE OLIVERJEVE IN DALMATINSKE PESMI

NAJLEPŠE OLIVERJEVE IN DALMATINSKE PESMI

Koncertna turneja v spomin na Oliverja Dragojevića

Družina Oliverja Dragojevića je poskrbela, da se bodo lahko njegovi oboževalci poslovili od njega in njegovih večnih melodij, na način, kot bi to želel Oliver. Zato je v ta namen organizirana turneja po Sloveniji, ki bo vključevala sedem mest, število vstopnic pa bo seveda omejeno, zato bo zagotovo velik prestiž imeti vstopnico in doživeti koncert, ki bo nosil naslov Najlepše Oliverjeve in dalmatinske pesmi. Le te bodo prepevali njegovi najbližji prijatelji s katerimi je Oliver Dragojević, za časa svojega življenja in bogate glasbene kariere, navezal pristne človeške in prijateljske odnose. To so Petar Grašo, Tony Cetinski, Davor Radolfi, Tereza Kesovija, Meri Cetinić, Jasna Zlokić, Tedi Spalato, Zorica Kondža, Klapa Cambi, Klapa Bonaca, Jure Brkljača in edina skupina, ki je kar 25 let spremljala Oliverja na njegovih koncertih, skupina Dupini, ki bo spremljala vse nastopajoče. Vsi izvajalci bomo nastopili na vseh sedmih koncertih, Petar Grašo in Tony Cetinski pa se bosta kot gosta izmenjevala. Organizacija turneje bo v rokah ekipe, ki je Oliverju dolga leta redno organizirala koncerte v Sloveniji, PR in promocijo pa so zaupali znani piarovki Kaly Kolonič, ki že 20 let skrbi za največja imena v širši regiji. »To bo velik in predvsem lep ter emocionalen projekt, za katerim stoji družina Oliverja Dragojevića«, nam je zaupala organizacijska ekipa. Besede je potrdil tudi Oliverjev sin Davor Dragojević, ki je v imenu družine Dragojević povedal: »S tem projektom, ki je v pripravi in se bo začel že novembra s koncertom v Ljubljani, želimo kot družina Oliverja Dragojevića slovenski publiki omogočiti, da doživijo Oliverjeve pesmi še enkrat, saj vemo, da so ga imeli Slovenci neizmerno radi, on pa je imel rad Slovence. Prav zato smo za organizacijo izbrali ekipo, ki je dolga leta sodelovala z njim. Na odru bodo nastopajoče spremljali Dupini, ki so spremljali Oliverja več kot 25 let. Goran Franić- Njoko iz Dupinov je zaupal: «Turneja je bila sicer dogovorjena že pred leti in bi se morala zgoditi dve leti nazaj, seveda skupaj z Oliverjem. Zaradi Oliverjeve bolezni smo se nato odločili, da turnejo prestavimo na takrat, ko bo okreval. Ampak to se na veliko žalost vseh nas ni zgodilo.«

Dupini, Oliverjevi najtesnejši prijatelji in glasbeni velikani so se v podpori Oliverjeve družine odločili, da mu posvetijo posebno turnejo, kjer bodo skupaj z zvestimi oboževalci zapeli v spomin njemu- enemu in edinemu, človeku, ki smo ga vsi ljubili in oboževali in tistemu, ki mu z največjim poklonom rečemo, da je bil eden največjih glasbenih velikanov našega časa. “Navsezadnje je to tisto, kar bi si Oliver tudi sam želel”, je mnenja njegova družina.

 

Oliverjeve pesmi bodo ob svojih največjih hitih peli:

Petar Grašo, Tereza Kesovija, Tony Cetinski, Jasna Zlokić, Meri Cetinić, Tedi Spalato, Davor Radolfi, Klapa Bonaca, Jure Brkljača, Zorica Kondža in klapa Cambi. Koncert bodo spremljali Dupini, band Oliverja Dragojevića.

Vstopnice bodo v prodaji v začetku oktobra, koncerti pa bodo v naslednjih mestih:

9.11. Hala Tivoli, Ljubljana

10.11. dvorana Tabor, Maribor

16.11. dvorana Leona Štuklja, Novo Mesto

23.11. dvorana Šport centra HIT, Nova Gorica

24.11. dvorana Golovec, Celje

25.11. dvorana OŠ Koper

2.12. dvorana Slovenj Gradec

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.