Domov / Lokalno / Pravila in cenik za kandidate na lokalnih volitvah

Pravila in cenik za kandidate na lokalnih volitvah

  1. PRAVILA MED VOLILNO KAMPANJO ZA LOKALNE VOLITVE

V skladu z zakonom o volilni in referendumski kampanji

Pravila opredeljujejo način, oblike, obseg in pogoje za izrabo prostora na spletni strani Radia Zeleni val in na programu Radia Zeleni val  v času trajanja volilne kampanje.

Radio Zeleni val si bo v skladu z zakonodajo in svojo uredniško politiko v času kampanje prizadeval enakopravno spremljati mnenja političnih strank, skupin in posameznikov, njihovih argumentov in dejavnosti v volilni kampanji, kot to novinarjem narekuje novinarski etični kodeks. O obsegu in vsebini prispevkov bo uredništvo odločalo samostojno.

Med volilno kampanjo smo dolžni objavljati le odgovore in popravke na objavljene informacije, nenaročenih prispevkov in pisem poslušalcev, za katere bomo presodili, da vsebujejo predvolilna sporočila oz. navijajo za kakšno stranko ali kandidata, ne bomo objavljali.

Radio Zeleni val ponuja enakopravno možnost vsem posameznikom, skupinam, političnim strankam in organizatorjem volilnih kampanj, da svoja sporočila za javnost objavijo kot komercialno sporočilo v obliki oglasa (spletnega bannerja oz. pasice) na obeh medijih, internetna stran in studio Radia Zeleni val.  Skladno s 7. členom Zakona o volilni in referendumski kampanji je v objavljenem oglasu obvezna navedba naročnika oglasnega sporočila. Za vsebino in ustreznost oblike v celoti odgovarja naročnik oglasa.

Na podlagi 50. člena Zakona o medijih je za resničnost in točnost navedb oz. podatkov v oglasu odgovoren naročnik, za skladnost oglasa z zakonom in programsko zasnovo medija pa njegov izdajatelj. Naročena volilno-propagandna sporočila bomo objavljali v skladu s splošnimi pogoji in po ceniku, ki velja za čas volilne kampanje za lokalne volitve.

 

  1. SPLOŠNA DOLOČILA
  • Zneskom pripada še 22% DDV.

Pravila

Cenik

 

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.