Domov / Lokalno / ČELADE IN BREZROKAVNIKI TUDI ZA UČENKE IN UČENCE OSNOVNE ŠOLE BRINJE GROSUPLJE

ČELADE IN BREZROKAVNIKI TUDI ZA UČENKE IN UČENCE OSNOVNE ŠOLE BRINJE GROSUPLJE

Javna agencija RS za varnost prometa je z javnim pozivom v okviru dodatne podpore občinskim Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu na razpolago oz. uporabo namenila sredstva za izvajanja nacionalnih akcij: začetek šole in varnost otrok ter varnost kolesarjev v letu 2018.

Na javni poziv se je prijavila tudi Občina Grosuplje in v uporabo med drugim dobila več triopanov »Usposabljanje kolesarjev«, odsevnih brezrokavnikov za kolesarje in kolesarskih čelad, ki jih bomo razdelili učenkam in učencem ter njihovim učiteljicam in učiteljem v naših osnovnih šolah.

Učenke in učenci petih razredov Osnovne šole Louisa Adamiča Grosuplje in Osnovne šole Šmarje – Sap so triopan, čelade in brezrokavnike za varno opravljanje kolesarskega izpita že prejeli, v torek, 9. oktobra 2018, pa je direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar obiskal tudi učenke in učence petih razredov Osnovne šole Brinje Grosuplje, z njim je bil tudi občinski redar Mihael Prelc, ki skupaj s svojimi tremi sodelavci skrbi, da se promet v naši občini odvija kar čim bolj varno. In tudi oni so dobili en triopan, 12 odsevnih brezrokavnikov in 6 kolesarskih čelad, da bodo bolj vidni v prometu, da bo opravljanje tudi praktičnega dela kolesarskega izpita varno. »Želim vam, da vsi uspešno opravite ta izpit, poslušajte svoje učiteljice, da vas bodo lahko naučile, kako pravilno in varno ravnati v prometu, in seveda, da boste varno vozili v prometu,« je dejal direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar, učenke in učenci pa so se mu za zelo uporabno opremo za opravljanje kolesarskega izpita lepo zahvalili.

Ker pa ravno v tem času poteka tudi nacionalna preventivna akcija za večjo varnost pešcev »Bodi viden – bodi previden«, je beseda nanesla tudi na to, kar naši učenke in učenci že vejo, da morajo tudi kot pešci previdno ravnati v prometu, poskrbeti za svojo vidnost, sploh v teh mesecih, ko so dnevi krajši, vidljivost slabša, ceste pa lahko spolzke, vsega tega se moramo seveda med vožnjo zavedati tudi vozniki. In naša udeležba v prometu bo varna.

 

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.