Domov / Lokalno / V Šentvidu pri Stični je potekalo občinsko gasilsko tekmovanje

V Šentvidu pri Stični je potekalo občinsko gasilsko tekmovanje

V soboto, 6. 10. 2018, je v sektorju Šentvidu pri Stični ves dan potekalo občinsko tekmovanje gasilsko športnih disciplin. V jutranjih urah se je med seboj pomerilo 17 gasilskih enot in sicer 7 enot pionirjev, 7 enot mladincev in 3 enote starejših gasilcev. V popoldanskem času pa se je za čim boljšo uvrstitev potegovalo 19 članskih gasilskih ekip.

Pred začetkom članskega tekmovanja sta zbrane nagovorila predsednik Gasilske zveze Ivančna Gorica Jure Strmole in župan Dušan Strnad. Župan se je še enkrat vsem požrtvovalnim gasilcem zahvalil, da so pripravljeni v vsakem trenutku pomagati sočloveku v stiski.

Ekipe pionirjev so se v dopoldanskem času v Dobu pri Šentvidu pomerile v vaji z vedrovko in razvrščanjem ter v štafeti v Hrastovem Dolu. Mladinci so tekmovali v vaji z ovirami v Šentvidu, v razvrščanju v Dobu in v štafeti v Hrastovem Dolu. Članske ekipe so se pomerile v vaji z motorno brizgalno in razvrščanjem v Radohovi vasi ter v Hrastovem Dolu s štafeto, med tem, ko so starejši gasilci in gasilke celotno tekmovanje izpeljali v Sobračah, in sicer v vaji s hidrantom in vaji razteznosti.


Zaključek za članske ekipe je potekal ob 19. uri s postrojem tekmovalnih enot, kjer so bile najboljšim ekipam pred gasilskim domom v Šentvidu pri Stični podeljena priznanja.

Spust tekmovalne zastave je opravila enota članov A PGD Radohova vas z najboljšim časom na tekmovanju.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.