Domov / Lokalno / Svečano odprtje večnamenskega igrišča v Metnaju

Svečano odprtje večnamenskega igrišča v Metnaju

Z zvokom fanfar in dvigom nove zastave Krajevne skupnosti Metnaj, se je v četrtek, 11. oktobra začelo svečano odprtje večnamenskega igrišča v Metnaju. Investicija je občino stala 90.000 evrov, urejeno pa je v velikosti košarkarskega igrišča, ima dva koša, dva prenosna gola in ograjo okrog igrišča. Za Metnaj je športno igrišče velikega pomena. Kot je  povedal predsednik KS Metnaj Aleš Pečnik, srčno upajo, da ga bodo čim večkrat uporabljali ter da bo služil svojemu namenu. V svojem govoru je hkrati predstavil tudi druga opravljena dela v krajevni skupnosti v času njegovega vodenja.  Zagotovo bo igrišče koristilo tudi za drugačne kot športne namene. Ker je lokacija tik ob gasilskem domu, ga bodo za gasilske vaje in organizacijo veselic ter drugih družabnih srečanj uporabljali tudi tamkajšnji gasilci, je povedal predsednik PGD Metnaj Miroslav Tul. Gasilci so  ob zaključku prireditve pripravili vajo  gašenja požara. Zbrane je nagovoril tudi nekdanji predsednik krajevne skupnosti in častni predsednik Gasilske zveze Ivančna Gorica Lojze Ljubič. Kot je povedal, je prav on pred več desetletji v Metnaj »pripeljal« telefonsko povezavo. Krajanom je še čestital za novo igrišče, gasilcem pa zaželel vse dobro v naslednjem letu, ko bodo obeležili 90 letnico delovanja.

Foto: občina Ivančna Gorica

Igrišče pri gasilskem domu je bila dolgoletna želja krajanov. Ko je občini Ivančna Gorica uspelo pridobiti zemljo, potem ni bilo ovir, da se investicija uvrsti v proračun in realizira projekt v letošnjem letu. Kot je dejal župan Dušan Strnad so se s pridobitvijo zemljišč kar nekaj časa ubadali, a je hvaležen lastnikoma, da sta razumela potrebo kraja in prodala zemljo za izgradnjo igrišča. »Hvaležen sem tudi krajevni skupnosti, gasilskemu društvu in krajanom, da so prisluhnili našim željam in sodelovali pri gradnji. Rezultat tega je to lepo igrišče v središču Metnaja, ki ga bodo koristili tako otroci kot tudi starejši«. 

Foto:: občina Ivančna Gorica

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.