Domov / Lokalno / Lokalne volitve 2018 na Radiu Zeleni val

Lokalne volitve 2018 na Radiu Zeleni val

Državna volilna komisija je objavila vložene in še ne potrjene kandidature  za župane in člane občinskih svetov na lokalnih volitvah, ki bodo 18.novembra. Gre še za neuradne podatke, ki so bili obdelani v petek do 14.ure. Predstavitev kandidatov za župane in županje ter člane občinskih svetov strank in list bomo v prihodnjih dneh pripravili tudi na Radiu Zeleni val.

Kandidata za župana v občini Grosuplje sta dr.Peter Verlič, katerega predlagatelj je SDS-Slovenska demokratska stranka in kandidat SMC-Stranke modernega centra Dušan Rus. Za občinski svet so vložili: SDS, DESUS, NSI, Mladi za Grosuplje, SLS, SMC in SD.

V občini Ivančna Gorica je edini kandidat za župana Dušan Strnad-SDS, za občinski svet se poteguje 7 list in dva samostojna kandidata.

V občini Ig so kandidati za župana Mirko Mrzel-SDS, Janez Cimperman-SLS in Zlatko Usenik-Lista Zlatka Usenika za napredek občine Ig. Za mesta v občinskem svetu se bodo potegovali: SMC, NSI, 21.marec-neodvisna lista in volivci, Lista za napredek Tomišlja in Podkraja, SDS, SLS in Lista Zlatka Usenika za napredek občine Ig.

V občini Škofljica so kandidati za župana Franc Pavlinjek-Dobra država, Bojan Božič, ki ga predlaga Dragutin Brkinjač in skupina volivcev in Ivan Jordan, ki ga predlaga Andreja Knez in skupina volivcev. Za občinski svet se potegujejo SMC, SD, SDS, DD-Dobra država, NSI. Neodvisna lista naša občina, SLS, LMŠ, Neodvisna lista moja občina in DESUS.

V občini Velike Lašče je pet kandidatov za župana in sicer Matjaž Hočevar-LMŠ, Andrej Janša -NSI, Anton Zakrajšek-SDS, dr. Tadej Malovrh, ki ga predlaga Tadej Malovrh in skupina volivcev in dr.Tatjana Devjak-SLS.

Za občinski svet kandidirajo SMC, LMŠ, Matjaž Gruden, NSI, SDS, Lista 1550, Robert Hren, SLS, SD in Lista Joška Ahca.

V občini Žužemberk so kandidati za župana Jože Papež -NSI, Darko Pucelj-DD-Dobra država in Franc Škufca, ki ga predlaga Franc Škufca in skupina volivcev. Za občinski svet kandidirajo Lista za razvoj Suhe Krajine, DESUS, Lista Steingel Jože in NSI.

a.

 

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Širitev šole na Igu v zaključni fazi

Gradnja prizidka k OŠ Ig se počasi zaključuje. Potekajo zaključna gradbeno obrtniška dela: slikopleskarska, keramičarska …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.