Domov / Glasba / Urban Vidmar predstavlja svoj drugi singl, ’16 let’

Urban Vidmar predstavlja svoj drugi singl, ’16 let’

Urban Vidmar po zelo uspešni debitanski skladbi ‘Najin skriti kraj’, predstavlja že povsem novo, ki nosi pomenljiv naslov ‘16 let‘ za katero pravi, da nas bo odpeljala skozi čas nazaj v mladost in najstniška leta, ko sta bila domišljija in ljubezen še nedotaknjeni.

16 let‘ mi veliko pomeni, je zelo osebna pesem. Vsi smo v rani mladosti na skrivaj fantazirali o simpatiji in z družbo na skrivaj hodili na kak priljubljen kraj, kjer smo največkrat tudi prvič dobili poljub, morda poskusili prvo pivo ali celo prvi dim, ampak vse v tisti otroški ujmi in mladostni naivnosti. Še zdaj se spomnim svoje prve simpatije. Te stvari ostanejo za vedno v nas,” je povedal Urban.

Pod glasbo se vnovič podpisuje Theo Čebron, tudi član skupine Zvita feltna, besedilo pa je napisal eden najbolj iskanih avtorjev besedil pri nas, Rok Lunaček; za produkcijo pesmi je poskrbel Blaž Hribar.
Videospot je posnela izvrstna nadobudna ekipa, mladega, a odličnega Lenarta Kobala.

Theo Čebron, ki je z Urbanom prijatelj že od mladosti je o novem sodelovanju povedal: ”Ni mi težko napisat pesmi za Urbana, sva res prijatelja že vrsto let in pesmi kar padajo iz mene. Tale prvi ”modern country” v Sloveniji mi je še posebej pri srcu, ker tudi sam zelo rad poslušam to zvrst in mi je zato tovrstno skladanje res v užitek.”
Rok Lunaček, avtor besedila je še dodal: 16 let‘ je meni eden ljubših tekstov, ki sem jih napisal letos. Tudi sam sem se spomnil vsake neumnosti, ki smo jo počeli kot pobalini. Urban pa je bil tudi tokrat, kot vedno enkraten v svoji interpretaciji.”

Urban veliko nastopa po Sloveniji, včasih s skupino, včasih ga spremlja le kitara.
”Vesel sem, da smo izdali to pesem. Je ena prvih, če ne celo prva moderna country skladba pri nas in v tej smeri nameravamo tudi nadaljevati. Vmes morda zaplavamo še v kakšno drugo zvrst, tako kot smo pri ‘Najin skriti kraj’, ampak načeloma se bomo countryja kar držali. Sam poslušam to glasbo in se v njej tudi najbolje počutim. Zato mi je tudi video tako ljub, ker smo posneli preprosto ljubezensko zgodbo, ki se s prijatelji prične z druženjem v narav,” je z nasmehom o novem glasbenem projektu povedal Urban in še dodal: ”Tudi v resnici se s kitaro velikokrat dobimo s prijatelji kje na samem in čakamo sončne zahode.”

Urban Vidmar obljublja, da lahko v začetku naslednjega leta znova pričakujemo novo skladbo in nov video, tako je izid albuma samo vprašanje časa.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.