Domov / Lokalno / Polna dvorana, odlično rokometno vzdušje, a na koncu zmaga Celja

Polna dvorana, odlično rokometno vzdušje, a na koncu zmaga Celja

Ekipa SVIŠ Ivančna gorica je pred polno dvorano odigrala dvoboj proti aktualnim državnim prvakom – ekipi Celja Pivovarna Laško – in izgubila z rezultatom 25:30.

Kot je že v navadi v letošnji sezoni, so gledalci tudi tokrat do zadnjega kotička napolnili našo dvorano OŠ Stična in tako pričarali odlično vzdušje. Le-to je motiviralo fante, ki se niso ustrašili favorita – ekipe Celja. V prvi četrtini srečanja so se povsem dostojno upirali Celjanom, ki so večino prvega polčasa vodili za gol ali dva. Deset minut pred koncem polčasa so ivanjčani izničili zaostanek in ponovno izenačili, a nato niso realizirali strelov v napadu (blestel je gostujoči vratar Panjtar z desetimi obrambami v prvem delu) in gostje so tako na odmor odšli z rezultatom 12:15.

V drugem delu pa so gostje prestavili v višjo prestavo in pokazali vse svoje izkušnje. V prvih minutah so ivančani še držali stik s Celjani, od 40. minute naprej pa je prednost gostov narasla na šest zadetkov (16:22). Kljub vsemu se domači niso predali in niso pustili Celjanom da bi prednost povečali na dvomestno razliko. Trener Aleksander Polak je v zadnjih minutah ponudil priložnost še preostalim igralcem in gledalci v dvorani so lahko videli debitantski zadetek mladega (še kadeta) Simona Vidmarja. Končni rezultat srečanja je bil 25:30 v korist Celja.

Prvi strelec domačih je bil tokrat kapetan Simon Stopar, ki je zadel šestkrat (6), enega manj (5) pa je dosegel Luka Zafran.

Luka Zafran je po srečanju povedal: “V tekmo smo šli povsem sproščeno, saj smo vedeli da nimamo ničesar izgubiti ter da ima Celje določene težave s poškodbami. Z njimi smo uspeli držat stik vse do zadnje četrtine tekme, a so se nam nato zatresle roke in tako nismo bili natančni pri zaključnih strelih. Lahko rečem, da je Celje na koncu prišlo do zmage rutinirano.”

Naslednji dvoboj SVIŠ-ovce čaka 10. novembra, ko odhajajo na gostovanje v Maribor h ekipi RK Maribor Branik.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.