Domov / Lokalno / 2.krog županskih volitev v Velikih Laščah in Žužemberku

2.krog županskih volitev v Velikih Laščah in Žužemberku

Po neuradnih podatkih državne volilne komisije, danes bodo prišeteli še glasove, ki jih bodo dobili po pošti, bo občino Grosuplje še naprej vodil dr.Peter Verlič-SDS, ki so mu volivke in volivci izkazali nekaj manj kot 77 odstotno podporo, njegov proti kandidat Dušan Rus je imel na svoji strani nekaj manj kot 24 odstotkov volivk in volivcev.

 

Foto: FB SDS Grosuplje

Občino Ivančna Gorica bo še naprej vodil Dušan Strnad, ki na letošnjih lokalnih volitvah ni imel proti kaniddata, Volivke in volivci v občini Dobrepolje so se odločili za novega župana. Igor  Ahačevčič -Nova Slovenija je premagal dosedanjega župana Janeza Pavlina. Za Ahačevčiča je glasovalo nekaj manj kot 55 odstoktov volivk in volilcev, za Pavlina pa nekaj manj kot 46.

Foto: Igor Ahačevčič novi župan občine Dobrepolje

Svoj tretji mandat župana bo v občini Škofljica začel Ivan Jordan, ki je prejel nekaj manj kot 56 odstotno podporo volivk in volivcev. Občino Ig bo še naprej vodil sedanji župan Janez Cimperman-SLS. Še enkrat pa bodo morali volivke in volivce na volišče 2.decembra v občinah Velike Lašče in Žužemberk. V občini Velike Lašče se bosta  v drugem krogu pomerila dosedanji župan Anton Zakrajšek -SDS in dr.Tadej Malovh z Liste Tadej Malovrh in skupina volivcev.

Foto: dr.Tadej Malovrh v 2.krogu v Velikih Laščah

V občini Žužemberk se bosta v 2.krogu pomerila Jože Papež-Nova Slovenija in dosedanji župan Franc Škufca.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.