Domov / Lokalno / Občina Ivančna Gorica čebelam prijazna občina

Občina Ivančna Gorica čebelam prijazna občina

Čebelarska zveza Slovenije je tudi letos v sodelovanju s Semenarno Ljubljana objavila razpis za izbor Čebelam najbolj prijazne občine 2018. Na natečaj je prejela 11 vlog čebelarskih društev, med njimi tudi predlog Čebelarskih društev Stična, Krka in Zagradec iz ivanške občine. Na petkovi slovesni razglasitvi je priznanje za Čebelam prijazno občino prejela občina Črna na Koroškem, drugo mesto je pripadlo Mestni občini Ljubljana, tretje pa občini Ivančna Gorica, ki je to priznanje prejela že drugič, prvič  leta 2013. Priznanje, ki ga je prevzel župan Dušan Strnad ni le zahvala in potrditev za minulo delo, ampak zaveza, da z dobrim sodelovanjem s čebelarskimi društvi in Čebelarsko zvezo Slovenije, nadaljujejo tudi v prihodnje. Slovesni razglasitvi so prisostvovali tudi čebelarji obeh čebelarskih društev iz ivanške občine.

Foto: Gašper Stopar, občina Ivančna Gorica

Na podelitvi priznanja so povedali, da je občina Ivančna Gorica resnično naklonjena čebelarstvu, kar dokazujejo tudi številni uspešno izvedeni projekti v letošnjem letu. Ob tem velja izpostaviti urejen park medovitih rastlin z učnim čebelnjakom in postavljeno obeležje Kranjske čebele  v Višnji Gori. To pa je šele začetek čebelarske zgodbe, saj bodo prihodnje leto nekdanjo šolo v Višnji Gori preuredili  v Hišo kranjske čebele, kjer  bo zaživel interaktivni muzej kranjske čebele,  izvajal pa naj bi tudi del programa Čebelarske akademije.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.