Domov / Lokalno / Delovno srečanje s predsedniki Svetov krajevnih skupnosti

Delovno srečanje s predsedniki Svetov krajevnih skupnosti

Župan Dušan Strnad se je nedavno srečal na delovnem sestanku s predsedniki Svetov krajevnih skupnosti iz občine Ivančna Gorica. Ker so bili minuli tedni zaznamovani z lokalnimi volitvami in konstituiranjem Svetov krajevnih skupnosti, se je sestanka udeležilo vseh dvanajst predsednikov oziroma njihovih namestnikov. Kar nekaj med njimi, jih je vodstvene funkcije v KS-jih prevzelo prvič. 

Prav zato je župan Dušan Strnad v uvodu predstavil vlogo krajevnih skupnosti in pristojnosti ter odgovornosti Svetov KS v občini Ivančna Gorica. Kot je dejal so krajevne skupnosti podaljšana roka občine. Odločitve sprejema Občinski svet, izvaja jih župan, krajevne skupnosti pa imajo s Statutom občine in odlokom natančno določene pristojnosti. 

Zbrane je seznanil še z osnutkom investicijskega dela Proračuna občine za leti 2019 in 2020 in predstavil bogat program investicij za prihodnja leta. V nadaljevanju sestanka so bile s strani vodij oddelkov občinske uprave podane še informacije o finančnem poslovanju krajevnih skupnosti, pokopališki in pogrebni dejavnosti ter letnim in zimskim vzdrževanjem cest. V ta namen so se sestanka udeležili tudi predstavniki Javnega komunalnega podjetja Grosuplje in Komunalnih gradenj. 

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.