Domov / Lokalno / ŠKOFLJICA – DELOVNI SESTANEK ŽUPANOV 3A RAZVOJNE OSI

ŠKOFLJICA – DELOVNI SESTANEK ŽUPANOV 3A RAZVOJNE OSI

Župani 3 A razvojne osi, od Ljubljane do Petrinje, so se v novem mandatnem obdobju 2018-2022, danes prvič sestali na Škofljici.

Po konstruktivni razpravi o aktualni problematiki, še zlasti prometni, se je ponovno izkazala enotnost županov, da se zastavljeni projekti in cilji, tudi realizirajo.

V sled tega so bili soglasno sprejeti naslednji pomembnejši sklepi:

  1. Enotno, strokovno in vztrajno sodelovanje vseh županov na 3 A razvojni osi, za dosego zastavljenih projektov in ciljev;
  2. Nujna vzpostavitev koordinacije županov 3 A razvojne osi z pristojnimi državnimi institucijami, še zlasti ministrstvom za infrastrukturo in ministrstvom za okolje in prostor in
  3. Osrednja tema naslednjega sestanka županov 3 A razvojne osi bo posodobitev v prejšnjem mandatu podpisanega Protokola med Vlado Republike Slovenije in Župani na 3 A razvojni osi o izvedbi nujnih projektov na celotnem območje, še zlasti prioritetno realizacijo »obvoznice Škofljica«, z decidiranim dogovorom o odgovornih nosilcih posameznih projektov in natančno določenimi roki izvedbe. V led tega se na sestanek nujno povabi tudi ministrico za infrastrukturo in ministra za okolje in prostor.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Župan občine Ig na obisku v Avstriji

Na povabilo župana avstrijske občine Hodiše ob jezeru, Karla Dovjaka se je župan Občine Ig …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.