Domov / Slovenija/Svet / 14. konferenca slovenskih elektroenergetikov CIGRE – CIRED
mag. Marko Hrast ELES, d.o.o.
mag. Marko Hrast ELES, d.o.o.

14. konferenca slovenskih elektroenergetikov CIGRE – CIRED

Slovensko Združenje elektroenergetikov CIGRE – CIRED, ki je član dveh mednarodnih združenj CIGRE in CIRED, prireja vsaki dve leti nacionalno konferenco; letos že 14. po vrsti. Potekala bo od 21. do 23. maja 2019 v Kongresnem centru Thermana Laško. Na konferenci bo predstavljenih okoli 200 znanstvenih in strokovnih prispevkov domačih in tujih strokovnjakov v 21 študijskih komitejih, ki pokrivajo vsa področja elektroenergetike. Strokovnjaki na konferenci predstavijo rezultate dela aplikativnih raziskav, strokovnih dognanj in odmevnih projektov zadnjih dveh let. Poleg tega bodo na konferenci organizirani tudi posebni strokovni posveti o najbolj aktualnih temah. Letos so to: Aplikacija kemičnih hranilnikov energije v elektroenergetiki in transportu, Energetski koncept Slovenije ter Podatkovna analitika velikih količin podatkov v elektroenergetiki. Na slovesni otvoritvi konference, ki bo vsebovala tudi strokovna predavanja eminentnih strokovnjakov iz Slovenije in tujine pa bodo predstavljene smeri in dileme razvoja slovenske in svetovne energetike ter osnove bodočih evropskih zakonodajnih okvirov na področju energetike. Najbolj dejavnim posameznikom in kolektivom pa bomo podelili nagrade za njihovo strokovno delo.

Prikaz in predstavitev rezultatov dela je vsaki dve leti osnova za analizo, kako dober elektroenergetski sistem imamo, ali smo strokovno dovolj dobro usposobljeni sprejeti izzive in izpeljati tranzicijo elektroenergetike. Na konferenci bomo podali strokovne podlage za smer razvoja slovenske elektroenergetike v prihodnjem obdobju, opozorili odločevalce v energetiki na pasti bodočih odločitev in širši javnosti poskušali osvetliti, kakšno energetiko lahko pričakujemo in kakšno ceno bo za to treba plačati.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.