Domov / Lokalno / Krjavlji že dve desetletji na glasbeni sceni

Krjavlji že dve desetletji na glasbeni sceni

V petek, 8. marca, je v športni dvorani Osnovne šole Ferda Vesela Šentvid pri Stični potekal koncert ob 20 letnici delovanja narodnozabavnega ansambla Krjavlji (prej imenovani Ansambel Krjavelj). Ansambel, ki danes deluje v štiričlanski fantovski zasedbi, je v svoji zgodovini dosegel številne uspehe na festivalih tako doma kot v tujini. Prav v letošnjem letu se potegujejo za uvrstitev v finalni izbor Festivala slovenske polke in valčka. 

Petkov večer, ki je bil posvečen tudi dnevu žena, so Krjavlji združili z izdajo novega jubilejnega glasbenega albuma, v goste pa so povabili tudi številne glasbene ustvarjalce. Že na vhodu v dvorano je obiskovalec prejel novo zgoščenko z naslovom »Vedno ostani mlad«, nežnejši del občinstva pa cvet tulipana ob prazniku. V dve in pol urnem koncertu, je bil koncept programa sestavljen po kronologiji delovanja ansambla. Prav zato so se Krjavljem na odru pridružili nekdanji člani zasedbe in številni glasbeni gostje s katerimi so v preteklosti prišli do medsebojnega sodelovanja. 

Nabito polna šentviška športna dvorana je tako prisluhnila melodijam ansambla Petra Finka, ansambla Pogum, ansambla Maj, Vokalni skupini Prijatelji s citrarko Evo Medved. Z obiskom sta jih počastila tudi člana nekdanjega ansambla Slapovi Jože Pečjak in Marko Mirtič, prav tako je z lastnimi skladbami navdušil član Krjavljev in pevec Sašo Ballant ter mlade plesalke Plesne skupine Frklje. Vse skupaj je s hudomušnimi vložki še dodatno popestrila program Mama Manka, ki je dvorano večkrat nasmejala do solz. 

Z obiskom je jubilante počastil tudi župan Dušan Strnad, ki je Krjavljem za 20 let potepanja po glasbeni poti in za vzpodbudo za še nadaljnjih dvajset let izročil županov spominski kovanec Prijetno domače. 

Ob zaključku se je vsem zbranim zahvalil glavni organizator petkovega koncerta Franc Balant, sponzorjem in donatorjem pa se je zahvalil s spominsko plaketo. Besedo zahvale je bil deležen tudi šentviški župnik Izidor Grošelj, ki je ta dan praznoval svoj osebni praznik. 

foto: www.ivancna-gorica.si

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.