Domov / Lokalno / Župan Dušan Strnad pri devedeset letniku

Župan Dušan Strnad pri devedeset letniku

V minulem tednu je župan Dušan Strnad obiskal občana Ivana Koželja iz Velikih Vrhov, ki je nedavno dopolnil devetdeset let. Ob tej priložnosti mu je zaželel še veliko zdravja, zadovoljstva in prijetnih trenutkov med svojimi domačimi.


Ivan Koželj, Cesarjev ata, se je rodil 27. januarja 1929, v kmečki družini na Malih Vrheh, po domače pri Reštovih. Bil je četrti od skupno enajstih otrok, vajen kmečkega dela in življenja v naravi. Še kot nedorasel je preživel težko obdobje druge svetovne vojne. Leta 1954 se je poročil z dekletom iz sosednje vasi. Priženil se je k Cesarjevim na Velike Vrhe, kjer živi še danes. Z ženo Angelco sta imela tri otroke. Skrbela sta za družino in obdelovala kmetijo. Poleg tega je bil Ivan še furman in krovec. Sledi njegovega dela se vidijo na marsikateri strehi iz bližnje in daljne okolice. Kljub pomanjkanju v življenju, je bilo tudi veliko lepih trenutkov. Preživljali so ga ob delu in veselem druženju ob pobiranju pridelkov. V življenju je doživel težko izgubo sina Ivana in lansko leto še slovo od žene Angelce. Starost preživlja skupaj s hčerko Marijo in njenim možem Tonetom. Ivan je bil vedno pogumen, delaven in pravičen. V nobeni težki preizkušnji ni obupal, po vsaki je bil še bolj močan. Te lastnosti pa je prenesel tudi svojim otrokom.

foto: www.ivancna-gorica.si

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.