Domov / Lokalno / Zgodovinski uspeh rokometašev SVIŠ-a iz Ivančne Gorice

Zgodovinski uspeh rokometašev SVIŠ-a iz Ivančne Gorice

Rokometaši Rokometnega kluba SVIŠ iz Ivančne Gorice, ki v letošnji sezoni ponovno nastopajo v elitni rokometni druščini, so se včeraj z zmago proti rokometašem Ribnice ponovno uvrstili v zaključni turnir Pokala Slovenije. 

Kljub ne preveč uspešnemu nastopanju v 1. slovenski ligi v državnem prvenstvu, kjer ivanški rokometaši zasedajo dno lestvice, so si sinoči pred nabito polno športno dvorano OŠ Stična, zasluženo priborili uvrstitev med najboljše štiri ekipe v pokalnem tekmovanju. Žreb je Ivančanom v pokalnem tekmovanju, ki se izvaja po sistemu izpadanja z eno izločilno tekmo, namenil trenutno drugi slovenski klub v Sloveniji, Ribnico. Ekipi sta se prav minulo soboto pomerili v domačem prvenstvu, kjer so Ribničani slavili s štirimi zadetki prednosti. A tokrat je bilo povsem drugače, saj so Ivančani rokometašem iz dežele suhe robe zadali boleč poraz. 

Po uvodnem izenačenem dvoboju, so si Sviševci do zaključka prvega dela priigrali 5 zadetkov prednosti. V nadaljevanju je prednost narasla že na 7 zadetkov, a kljub temu se Ribničani niso kar tako hitro predali. V končnici, so se gostiteljem približali na zgolj zadetek, a več kot to jim ni uspelo. Končni rezultat na semaforju je kazal zmago Ivančanov s 30:29. Začelo se je veliko slavje domačih navijačev, ki se je nadaljevalo še dolgo v noč. 

Pri Ivančanih sta bila najučinkovitejša Simon Stopar in Žan Grojzdek s sedmimi zadetki, pri Ribničanih pa sta šestkrat zadela Tilen Strmljan in Jan Pucelj. 

Na zaključni turnir četverke so se poleg Ivančanov uvrstili še rokometaši Celja, Gorenja iz Velenja in novomeške Krke. Naj omenimo, da ravno v teh dneh mineva pet let od zgodovinskega uspeha RK SVIŠ Ivančna Gorica, ki so v pokalnem tekmovanju dosegli 2. mesto. 

Rokometašem SVIŠ-a za nov zgodovinski uspeh čestita tudi župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad s sodelavci. 


About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.