Domov / Lokalno / Ivančna Gorica bo dobila Čebelarsko ulico

Ivančna Gorica bo dobila Čebelarsko ulico

Kranjska čebela, na katero smo Slovenci in občani Ivančne Gorice upravičeno ponosni, je lani v rojstnem kraju v Višnji Gori dobila svoj dom. Ivančna Gorica pa bo v soboto, 23. marca, »dobila« Čebelarsko ulico. Spremljajoči tematski dogodek bo na Sokolski ulici potekal celo dopoldne, natančneje od 8. do 12. ure. Vljudno vabljeni.

Za pester program bodo poskrbeli ČD Stična, ČD Krka in Zagradec, Vrtec s Krke in enota Polžek iz Višnje Gore, Čebelarska zveza Slovenije, Vrtnarija Selo in Občina Ivančna Gorica. Za veselo vzdušje bo skrbela glasbena spremljava z zvoki Ansambla Simona Ceglarja ter moške vokalne skupine Višnjanski fantje. Čebelji oder bo praktično ves čas aktiven, na njem si bodo obiskovalci lahko ogledali tudi gledališko igro na temo Medvedek in čebele.

Čebelarski krožek bo obiskovalcem predstavil dejavnosti krožka, na ogled pa bo bogata razstava medovitih rastlin, izdelkov iz medenega testa in voska. O pomenu in pravilni pridelavi medu bodo govorili strokovnjaki iz Čebelarske zveze Slovenije, ki bodo obiskovalce podučili glede pravilnega škropljenja sadnega drevja.

Na praktični delavnici se bodo lahko obiskovalci preizkusili v izdelavi voščenih sveč in čebelic ter izdelavi okvirjev za panje. Iz semen medovitih rastlin pa bodo lahko izdelali t. i. semenske bombe.

Otvoritev Čebelarske ulice v Ivančni Gorici si bodo obiskovalci vsekakor zapomnili, saj bo vsak izmed njih prejel vrečko s semeni medovitih rastlin, najmlajši pa bodo pobarvanko na stojnici ČD Stična lahko zamenjali za še dodatno medeno presenečenje.

V sklopu dogodka bo na urejenih stojnicah potekala tudi prodaja medu, medenih predelkov in izdelkov iz medu in voska. 

foto: www.ivancna-gorica.si

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.