Domov / Glasba / FLIRRT – Provokativna in optimistična skladba ”A ni super živet”

FLIRRT – Provokativna in optimistična skladba ”A ni super živet”

Flirrt, ki to leto obeležujejo že 23 let življenja, tokrat v eter pošiljajo novo pesem ‘A ni super živet’. Provokativno in hkrati optimistično besedilo skladbe najde svojo protiutež v lahkotni melodiji, v kateri boste slišali mnogo detajlov.

Pesem je naslednica izredno uspešnih singlov skupine Flirrt kot so ’20 let nazaj’‘Nimaš kaj za zgubit’‘Nekoč sva se pa rada imela’ in dueta z Orleki, skladbe ‘Velika budala’. Lani so Flirrti izdali sedmi, dvojni album ‘Jekyll & Hyde (CD1 & CD2)’, pesem ‘A ni super živet’ pa je povsem nova in je na albumu ne boste našli.

”Fino je na trenutke živet v prepričanju, da je vse dobro. Čeprav vemo, da temu ni vselej tako. Vsake toliko pa je dobro biti kronični optimist. Je boljše za duha in tudi za žolč,” o skladbi pravi Rok Lunaček, njen avtor, in dodaja: ”Kot pravijo verzi v skladbi – ‘iz gostilne v gostilno so manjši problemi, nasveti so večji, a po nižji ceni’ je morda včasih treba imeti tampon cono udobja. A ne predolgo. Drugače bo cona postala mašilo.”

Sredi marca je Rok Lunaček odigral svoj prvi kantavtorski koncert v Blunoutu (Domžale), na katerem je skupaj s Flirrt pripravil prerez 23 let avtorskega udejstvovanja. Poleg Flirrtov je gostil še Slavka IvančićaSamuela LucasaDareta Kauriča in mnoge druge, s katerimi je sodeloval na svoji glasbeni poti: ”Največ fokusa je bilo še vedno na Flirrt pesmih. Flirrt je namreč moja najstarejša in najbolj zvesta ljubezen,” pravi Rok. ”Vesel sem, da so novi člani (Štefan Kokalj – kitara, Klemen Bartol – bas, Domen Malis – bobni) v Flirrt prinesli veliko miru in predvsem izredno veliko volje za naprej. Po kar dolgem zatišju smo spet začeli koncertirat in izredno lepo je, ko ljudje po toliko letih še vedno pojejo stare pesmi in kar je še bolj lepo, skoraj vse nove, ki so krasno sprejete tako na radiih kot na terenu.”

Flirrt lahko v kratkem v živo slišite:
4.5. – Zeleni gaj / Dornberk – otvoritev sezone
8.6. – Nohšiht / Trbovlje

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.