Domov / Izobraževanje / Makete kraja Ivančna Gorica

Makete kraja Ivančna Gorica

Ste že videli makete kraja Ivančna Gorica? Če ne, vabljeni v Knjižnico Ivančna Gorica, kjer je na ogled razstava znamenitosti in stavb Ivančne Gorice, ki so jo izdelali otroci skupaj s starši in pod mentorstvom vzgojiteljice Barbare Pušlar iz vrtca Pikapolonica iz Ivančne Gorice, skupine Levčki.

Izdelki narejeni iz odpadnega materiala so nastali v sklopu teme Zakladi Ivančne Gorice, pri katerih so najmlajši izhajali iz pravljice Škrat Ivan in princesa Ivanka (avtorice Dragice Šteh). Preko pravljice so spoznavali zgodovino in pomembne značilnosti kraja, pomen miljnika, Rimske ceste in železniške postaje, si izdelali grb in zastavo občine ter z igro in gibanjem raziskovali Ivančno Gorico. Fotografirali so pomembne stavbe v Ivančni Gorici in nato izdelali še svoj zemljevid kraja. 

Makete občinske stavbe, zdravstvenega doma, banke, pošte, cerkve sv. Jožefa, podjetja Livar,…, so na ogled v mesecu aprilu v pravljični sobici knjižnice Ivančna Gorica.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.