Domov / Kultura / Na svetovni dan knjige obiščimo najbližjo knjigobežnico

Na svetovni dan knjige obiščimo najbližjo knjigobežnico

V mesecu aprilu ste zagotovo dobili že množico povabil, da si vzamete več časa za branje. Da ne bo izgovorov, bi vas radi spomnili na knjigobežnice v naši občini. 

Male hišice, posejane na različnih koncih naše občine, ponujajo raznoliko branje za vse generacije in to ob vsakem času. Vabijo nas k izmenjavi knjig. Princip je enostaven in jasen: »Podari knjigo – vzemi knjigo.« Ko knjigo podarimo, lahko neznancu obogatimo dan in knjigi, ki bi sicer obstala na polici, vdahnemo novo življenje. Lepa gesta je, da podarimo knjigo, ki nam je všeč in bi jo priporočili. S tem svojo okolico navdihujemo in seznanjamo z »zemljevidom« znanega sveta. V podarjeno knjigo lahko vstavimo tudi sporočilce, ki bo pomagalo bralcu k odločitvi za določeno vsebino ali na splošno k branju.

S pomočjo knjigobežnic lahko knjige ves čas krožijo. S knjigami krožijo besede. Beseda je živa samo, če se dotakne človeka. Človek je živ samo dokler si dovoli začutiti pomen besed. Zato moramo stopiti iz otopelosti in enoumja in si življenje pobarvati s pomladnimi barvami. Knjige imajo moč, da nam spremenijo življenje. Besedni zaklad je kapital na naši poti lastnega izražanja. Če se lahko izraziš, boš v življenju hodil po poti zadovoljstva in tudi v poznih letih svojega življenja boš začutil, da še vedno zmoreš. Torej, vzemimo si čas za branje, čas za intimno kreacijo lastnih misli!

Naj samo še na kratko spomnimo, kje so kotički s knjigami:

Ambrus – vaško jedro, v Ivančni Gorici na štirih lokacijah (preddverje knjižnice, zdravstveni dom, stavba občine, čakalnica železniške postaje), Stična – na vrtu Užitkarnice Jame, Šentvid pri Stični na dveh lokacijah (otroško igrišče pod osnovno šolo, pod lipo pri učilnici na prostem), Zagradec – župnijski kozolec – toplar.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.