Domov / Lokalno / Uspela Florijanova maša v Grosupljem

Uspela Florijanova maša v Grosupljem

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje je letošnje praznovanje 110 letnice delovanja obeležilo z nedeljsko Florijanovo mašo v cerkvi sv.Mihaela v Grosupljem. Tam sta bila tudi direktor občinske uprave magister Dušan Hočevar in župan dr.Peter Verlič, ki je med drugim povedal, da so gasilci pravi organizatorji in samo takrat, ko gre za reševanje, ampak znajo povezati skupnost med seboj. Gasilstvo je vrednota, je prostovoljstvo in solidarnost in tudi vodstvo občine Grosuplje je ponosno na vse gasilke in gasilce.

Gasilcem je včeraj uspel tudi boj z naravo, saj napovedan dež ni vplival na izvedbo programa. Zadovoljen je bil predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Grosuplje, Iztok Vrhovec, ki je povedal, da so za to priložnost izdali spominske podobice. 15.junija bodo pripravili osrednjo slovesnost ob praznovanju 110-letnice, v začetku junija pa bodo dobili novo gasilsko vozilo. Včerajšnjo Florijanovo mašo je vodil župnik iz Bohinja Martin Golob ob somaševanju domačega župnika in dekana Janeza Šketa in nekdanjega župnika v Grosupljem Franca Novaka.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.