Domov / Lokalno / Župan občine Ig na obisku v Avstriji
Foto: Občina Ig

Župan občine Ig na obisku v Avstriji

Na povabilo župana avstrijske občine Hodiše ob jezeru, Karla Dovjaka se je župan Občine Ig Janez Cimperman s sodelavkami iz občinske uprave v preteklih dneh udeležil srečanja o projektih UNESCO Svetovne dediščine kolišč. Srečanja se je udeležil tudi direktor Krajinskega parka Ljubljansko barje Janez Kastelic s sodelavko Mašo Bratina. Obisk je bil namenjen tudi predstavitvi  koliščarskega projekta, ki ga pripravlja občina Hodiše skupaj s kuratorijem avstrijskih kolišč in predstavitev projekta Občine Ig “Interpretacija biotske raznovrstnosti in dediščine kolišč na Ljubljanskem barju”, ki ga je predstavila arhitektka Nataša Pavlin iz ateljeja Ostan Pavlin.

Avstrijski predstavniki so bili nad predstavitvijo projekta občine Ig zelo navdušeni, predvsem nad tem, da so s projektom že v fazi izvedbe, s pridobitvijo evropskih sredstev in samim izgledom objektov. V razgovorih so ugotovili, da imata občini veliko skupnega, zato je tudi župan Janez Cimperman povabil gostitelje na obisk in srečanje na Igu.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.